skip navigation

Transportlexikon

Lexikonposter

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V

Kort och enkelt kan även användas för utformningen av dina transport- och logistikprocesser. Oavsett om det gäller att genomföra en transport, att hitta rätt affärspartner eller om du är intresserad av digital uppdragshantering så hittar du en passande applikation i Smart Logistics System från TIMOCOM.

Företagslogistik

Företagslogistik är samlingsbegreppet för ett företags hela logistik. Den omfattar alla interna samt företagsövergripande aspekter av logistiken. Dit hör inköp, intern logistik för produktionen samt sändning och distribution av de producerade varorna.

Begreppet:
Inom företagsekonomin definieras begreppet "logistik" som planering, styrning, genomförande och kontroll av det fysiska varuflödet och det tillhörande informationsflödet genom hela den värdeskapande kedjan i ett företag.

Logistikuppgifter finns i princip inom alla företag – oberoende av bransch. Företagslogistik är samlingsbegreppet för de många olika krav som ställs på ett visst företags logistik. Företag som är verksamma inom logistikbranschen är dessutom specialiserade på det fysiska varuflödet och tar som leverantör åt andra företag hand om detta och andra tillhörande uppgifter, särskilt transport av gods.

Håll koll på vad som händer!

Anmäl dig här och få relevanta artiklar på regelbunden basis som underlättar ditt dagliga arbete och vidga din affärshorisont.

Anmälan till nyhetsbrev

Alla fält som är markerade med '*’ är obligatoriska och måste fyllas i.

Genom att skicka registreringsformuläret (Registrera dig nu) bekräftar du att du godkänner våra Dataskyddsriktlinjer.

Anmälan till nyhetsbrev:


Din personliga information (e-post, för- och efternamn) kommer användas för att skicka information till dig och kommer skickas från TIMOCOM GmbH till SC-Networks GmbH:s databas. (Domstol: Hovrätten i München, Registernummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH följer tysk dataskyddslag samt instruktioner från TIMOCOM GmbH.

Till toppen av sidan