Kort och enkelt kan även användas för utformningen av dina transport- och logistikprocesser. Oavsett om det gäller att genomföra en transport, att hitta rätt affärspartner eller om du är intresserad av digital uppdragshantering så hittar du en passande applikation i Smart Logistics System från TIMOCOM.

CEMT-tillstånd

Ett CEMT-tillstånd (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports / Europeiska transportministerrådet) ger företag tillstånd att transportera varor i den gränsöverskridande godstrafiken mellan CEMT-medlemsstater (förutom OECD är detta även många öst- och sydosteuropeiska stater). CEMT-tillståndet ger inte rätt till trafik inom en CEMT-medlemsstat eller till transport mellan en CEMT-medlemsstat och en icke-medlemsstat.
Tillstånden delas ut av Transportstyrelsen. Deras tillämpning följer stränga regler som bl.a. omfattar fordonskategorierna (EURO 1–4). Det föreligger inget rättsanspråk på tilldelning av tillstånd. Tillståndet måste medföras för varje körning – med eller utan last – och fyllas in innan respektive körning påbörjas. Tillståndet gäller för ett kalenderår.

Håll koll på vad som händer!

Anmäl dig här och få relevanta artiklar på regelbunden basis som hjälper dig att hålla dig uppdaterad!


Anmälan till nyhetsbrev

Till toppen av sidan