Pressmeddelanden

Här hittar du alla aktuella pressmeddelanden inom olika områden och information om företaget TIMOCOM, våra kunder och branschen som helhet.
25.03.2020

På grund av aktuellt akut läge: TIMOCOM utvidgar åtkomsten till Europas ledande frakt- och lagerbörs

Erkrath, Tyskland, 25-03-2020 – IT-företaget TIMOCOM som driver Europas ledande fraktbörs utvidgar i dessa kristider åtkomsten till sitt logistiksystem. ”Vi vill ge vårt bidrag till att säkerställa försörjningen av befolkningen och upprätthållandet av leveranskedjorna även under det nuvarande undantagstillståndet”, säger TIMOCOMs VD Tim Thiermann.

Läs vidare >
14.02.2020

TIMOCOM:s transportbarometer: Tyskland försvagas, Italien är utbrytare

Erkrath, Tyskland, 11.02.2020 – Under det gångna året kunde de italienska logistikerna glädjas åt tydlig tillväxt: ”För Italien noterar vi en ökning med 16 procent mer frakter jämfört med föregående år”, rapporterar TIMOCOM:s Business Analyst Tilman Fecke. Och detta går helt emot trenden. För den just färdigställda årsöverblicken i TIMOCOM:s Transportbarometer är allt annat än positiv. 2019 blev det en tillbakagång av frakterbjudanden på 8,3 procent i Europa jämfört med föregående år. 2018 slutade med ett plus på 5 procent jämfört med 2017.

Läs vidare >
23.10.2019

Nytt kontor i Wroclaw: TIMOCOM växer internationellt och utökar strategiskt i Polen

Erkrath, Tyskland/Wroclaw, Polen, 23.10.2019 – IT- och dataspecialisten TIMOCOM från Erkrath i Tyskland växer vidare internationellt. Företaget ökar sin närvaro på den polska marknaden med ett nytt kontor i Wroclaw. Både transportörer och speditionsfirmor samt kunder från industri och handel ska ha nytta av denna strategiska nya positionering och den medföljande utökningen i Polen.

Läs vidare >
17.10.2019

TIMOCOM transportbarometer: Den tyska transportbranschen kör färre uppdrag under kvartal 3 2019 än föregående år

Tysklands transportföretag har gjort färre affärer under kvartal 3 2019 än föregående år. Från juli till september minskade de inrikes lastbilstransporterna i Tyskland med 12 procent jämfört med samma tid föregående år. Dock har den konjunkturberoende nedåtgående trenden som fram till mitten av året präglade efterfrågan på transporttjänster i Europas första Smart Logistics System stoppats. Det meddelar IT-företaget TIMOCOM i sin analys för tredje kvartalet 2019 utifrån sin transportbarometer.

Läs vidare >
26.07.2019

Musketörerna från Cargo Overseas åter på Europa-kurs

Erkrath/Tyskland, Manchester/UK - Sedan nästan 30 år har European Road Freight Manager Anthony Valentine varit aktiv i transportbranschen. För fyra år sedan byggde han tillsammans med mångåriga kollegor upp en avdelning för europiska vägtransporter hos det multimodala transportföretaget Cargo Overseas, utöver deras internationella luft- och sjöfrakt. Inte minst tack vare sin starka besättning klarar den självutnämnde kaptenen att slå in på ny kurs på det stormiga Brexit-havet. 

Läs vidare >
25.07.2019

TIMOCOMs transportbarometer: Konjunkturnedgång påverkar transportbranschen

Erkrath, Tyskland, 25.07.2019 – Tyskland, Frankrike och Benelux-länderna är de länder som berörs mest av den aktuella globala konjunkturnedgången. Det visar de aktuella siffrorna i TIMOCOMs transportbarometer, med vilken IT-företaget kvartalsvis dokumenterar utvecklingen av transporttillgång och transportefterfrågan i Europas största fraktbörs.

Läs vidare >
01.07.2019

TIMOCOM: ”Transportbranschen måste bli ännu bättre på sammankoppling”

Erkrath, Tyskland, 01.07.2019 – Genom en bättre digital sammankoppling av transportbranschen kan aktuella branschproblem som förarbristen och den höga andelen tomkörningar på Tysklands vägar minskas markant. Denna bedömning har IT-leverantören TIMOCOM kommit fram till.

Läs vidare >
05.06.2019

TIMOCOM presenterar ett omfattande system bestående av nya smarta appar för logistik

Erkrath/München, Tyskland, 05.06.2019 – TIMOCOM kommer att göra det möjligt för transport- och logistikföretag att ta sig vidare in i den digitala tidsåldern. På transport logistic 2019 i München presenterar IT-leverantören ett omfattande system bestående av nya funktioner, gränssnitt och partners som stödjer logistiker digitalt inom transportprocessens alla områden. ”Vi vill göra innovationer som för våra kunder framåt varje dag lika tillgängliga som ström ur ett eluttag”, säger TIMOCOMs talesperson Gunnar Gburek.

Läs vidare >
20.05.2019

Ingen mer väntan: TIMOCOM och Cargoclix jämnar ut köerna till lastkajen

Erkrath, Tyskland, 20.05.2019 – Inga fler väntetider vid lastkajen – det är det ambitiösa målet för samarbetet mellan TIMOCOM och Cargoclix. Genom att föra samman telematikdata och tidsintervallhantering vill de båda IT-företagen lösa den välkända köproblematiken vid varuin- och utgång och skapa en ny branschstandard.

Läs vidare >
08.05.2019

TIMOCOM på transport logistic 2019 i München

Erkrath, Tskland, 08.05.2019 – När logistikvärlden träffas från 4–7 juni på transport logistic 2019 är IT-företaget TIMOCOM på plats i München med sitt motto för årets mässa ”One system. One network. One future”. Besökarna på den världsledan mässan hittar i hall A5 vid monter 317/418 den behovsspecifika systemstartsidan, de senaste funktionerna i våra Smart Apps och ett tvåvägsgränssnitt för transportuppdrag.

Läs vidare >
24.04.2019

TIMOCOMs transportbarometer: Oro inför ett kaosartat Brexit gör att EU-exporter till Storbritannien exploderar

Erkrath, Tyskland, 24.04.2019 – Oron inför ett rörigt utträde ur EU för Storbritannien gör att antalet varuleveranser till den brittiska halvön exploderar. Jämfört med samma tid föregående år har lastbilstransporterna från alla delar av Europa till Storbritannien mer än fördubblats med en tillväxt på 112 % under första kvartalet. Det visar de aktuella siffrorna i TIMOCOMs transportbarometer, med vilken IT-företaget kvartalsvis dokumenterar utvecklingen av transporttillgång och -efterfrågan i Europas största frakt- och lastrumsprogram.

Läs vidare >
17.04.2019

Lugn och sansad i påsk: MZ Logistic satsar på TC Transport Order under den intensiva fasen

Erkrath/Madrid, 17.04.2019 - När påskhelgen kommer, infinner sig även rapporteringen om säsongsmässiga särdrag inom logistiken. Det är det bästa tillfället att spåra försörjningskedjan av säsongsvaror ända fram till hyllan i affären. Men det finns mer att rapportera om än en ökning av chokladkanins- och påskäggsleveranser. För runt påskdagarna ökar den europeiska efterfrågan på varor som helhet med en speciell utmaning: Alla länder i Europa har inte helgdagar samtidigt, vilket innebär en högre logistikinsats. Exempelvis är torsdagen före påsk en helgdag i Spanien, men en vanlig arbetsdag i Tyskland. Tyskarna har däremot affärerna stängda på måndagen efter påsk. Ett speditionsföretag från Spanien berättar om hur de olika påskhelgdagarna påverkar företagets verksamhet.

Läs vidare >

Presskontakt

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Till toppen av sidan

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam. Vill du veta mer