25.03.2020

På grund av aktuellt akut läge: TIMOCOM utvidgar åtkomsten till Europas ledande frakt- och lagerbörs

IT-företag bidrar till att säkerställa leveranskedjor / Kunder kan från och med nu organisera logistiken hemifrån

timocom

Erkrath, Tyskland, 25-03-2020 – IT-företaget TIMOCOM som driver Europas ledande fraktbörs utvidgar i dessa kristider åtkomsten till sitt logistiksystem. ”Vi vill ge vårt bidrag till att säkerställa försörjningen av befolkningen och upprätthållandet av leveranskedjorna även under det nuvarande undantagstillståndet”, säger TIMOCOMs VD Tim Thiermann.

Kunder kan från och med nu, efter kontroll, ställa om sin IP-bundna licens och styra sina transport- och logistikaffärer även hemifrån. Utöver detta öppnar TIMOCOM sitt nätverk med över 43 000 företag för nya kunder som saknar ett användbart nät av transport- och logistikpartners för att fortsätta förse sina kunder med välbehövligt gods.

·         IP-begränsningarna tas bort tillsvidare 

·         Hittills har över 5 000 kontoändringar genomförts

·         Flaskhalsar för leveranser ska undvikas genom åtkomst till upp till 750 000 frakt- och lastrumserbjudanden dagligen från hela Europa

 

Därför kan TIMOCOMs kunder från och med nu, efter kontroll, ställa om sin IP-bundna licens och styra sina transport- och logistikaffärer även hemifrån. Utöver detta öppnar TIMOCOM sitt nätverk med över 43 000 företag för nya kunder som saknar ett nät av transport- och logistikpartners för att fortsätta förse sina kunder med välbehövligt gods.

 

Snabbt och obyråkratiskt säkerställande av leveranskedjan

”Även här kommer vårt stöd att ske snabbt och obyråkratiskt”, bekräftar Thiermann. Den som registrerar sig som ny kund använder TIMOCOMs system utan kostnad under hela det kommande kvartalet och binder inte upp sig i ett avtal. Just vid kortsiktiga flaskhalsar eller bortfall i leveranserna samt vid behov av lageryta kan man här snabbt hitta hjälp i det befintliga kundnätverket.

 

Upp till 750 000 frakt- och lastrumserbjudanden från hela Europa läggs dagligen upp och bearbetas hos TIMOCOM. Dessutom finns det över 7 000 logistik- och lagerytor i lagerbörsen. ”Som IT-leverantör i logistikbranschen sedan 20 år ser vi vad som händer. Vi ser vilka utmaningar våra kunder står inför”, säger Thiermann. ”I denna situation behöver vi okomplicerade och omedelbara lösningar som bidrar till att fortsätta säkra den logistiska försörjningen.”

 

Behovet av logistikkapacitet är enormt i hela Europa. Samtidigt måste många företag ställa om till arbete från hemmet. Thiermann: ”För oss var det redan från början klart att vi ville hjälpa snabbt och framför allt effektivt.” Möjligheten att ställa om till att arbeta hemifrån har redan nyttjats av över 5 000 användare från hela Europa. På grund av den ofantliga efterfrågan utökar TIMOCOM nu denna service. 

 

Med befintliga medel, processer och system från logistikbranschen finns möjligheter att oberoende av var man befinner sig snabbt kunna hitta en lösning när frakter måste flyttas eller varor lagras. Även TIMOCOM vill hjälpa till i detta akuta läge. Tim Thiermann tillägger: ”Denna utmaning kan vi lösa tillsammans. Jag är övertygad om att vi med förenade krafter och tillgängliga medel kommer att klara även detta.”

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan