18.04.2015

Tysk-fransk duo sätter fart på transportaffärerna

DIMOTRANS genomför uppdragen ännu mer effektivt med TimoComs fraktbörs

(1)

Erkrath, Tyskland, 18.04.2015 – Den som kommer från logistikbranschen känner till utmaningen i att behöva utforma transportkedjan på optimalt sätt. Det blir lite lättare med rätt hjälpmedel, som t.ex. hos den franska multimodala transport- och logistikgruppen DIMOTRANS. De har nämligen insett att de med hjälp av frakt- och lastrumsbörsen från TimoCom nästan alltid kan utnyttja sina lastbilar optimalt. Därför arbetar numera sju av deras filialer med online-plattformen.

DIMOTRANS är en av de största transportaktörerna i Frankrike med över 360 fordon och en 35-årig erfarenhet inom internationella transport- och logistikaffärer. Den franska företagsgruppen med huvudkontor nära Lyon har lagt en av sina tyngdpunkter på att genomföra transporter med partiella och kompletta laster över hela världen. Med målsättningen att undvika tomkörningar och utnyttja kapaciteten optimalt har vissa av planerarna redan använt TimoComs fraktbörs i åtta år.

 

Konkurrensavgörande faktorer

Utöver möjligheten att dagligen kunna hitta otaliga internationella frakt- och lastrumserbjudanden i börsen så erbjuder IT-företaget även andra fördelar som t.ex. plattformens användarvänlighet eller en mängd olika extrafunktioner. Marco Fusco, Directeur Général CMA Group (filial till DIMOTRANS Group) förklarar exakt vad det är som han uppskattar så med plattformen: "Fraktbörsanvändarna finns i både Tyskland och östeuropa, vilket är exakt de länder där vi vill expandera. Dessutom är programmet intuitivt och enkelt att använda, vilket passar våra användare utmärkt i arbetsvardagen. Från börsen och online-transportförteckningen med passande leverantörer till rutt- och kalkyleringslösningen har vi alltid rätt hjälpmedel till hands. På så sätt får vi med några få klick i programmet snabbt och enkelt koll på tidskritiska uppdrag." 

 

Chief Representative Marcel Frings från TimoCom är också övertygad om att DIMOTRANS med framgång kan genomföra sina transportaffärer över landsgränserna med just online-plattformen: "Eftersom vår kund är mycket internationell så drar användarna nytta av framför allt våra modersmålstalande kundtjänstmedarbetare, men naturligtvis även av de upp till 450 000 internationella frakt- och lastrumserbjudandena varje dag samt det stora serviceutbudet. De kan t.ex. sedan nyligen även logga in mobilt i alla abonnerade produkter, t.ex. fraktbörsen TC Truck&Cargo®."

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan