31.08.2023

TST Logistik: 12 % transporttillväxt per år med hjälp av TIMOCOM

Transportledare på TST Logistik

Två speditions- och transportledare på TST Logistik GmbH i Kiefersfelden sitter vid skrivbordet och ler mot kameran. På datorns bildskärm syns TIMOCOM:s webbplats.

Vill du inte bara överleva transportbranschens dagliga utmaningar, utan expandera också? Läs då hur TST Logistik kan se en årlig tillväxt på 12 % tack vare TIMOCOM — och varför planeringsarbetet nu är ännu roligare.

Öka dina transportaffärer med hjälp av TIMOCOM! Boka ett möte nu.

Mer effektivitet, färre tomkörningar och tillväxt väntar på er.

 

Om den europeiska logistikleverantören TST Logistik GmbH

Sedan 13 år utför TST Logistik i Kiefersfelden FTL-transporter för kunder av alla storlekar. Från fabriker, lager och hamnar transporterar de varor i kapellastbilar till olika destinationer i hela Europa. Dessutom erbjuder logistikleverantören sina kunder modern och övervakad lagring av varor på det egna företagslagret.

Öka dina transportaffärer med TIMOCOM! Boka ett möte nu.

Mer effektivitet, färre tomkörningar och tillväxt väntar på er!

Utmaningen: Hejda störningar i transportförloppet

Avdelningschefen Teodora Teleaga och hennes trafikplanerarteam klarar varje dag av en lång rad utmaningar – t.ex. att hitta de bästa lastbilsrutterna och se till att leveranserna kommer fram i tid. Dessutom måste alla berörda parter som chaufförer, kunder och lagerlokaler informeras löpande. ”Oväntade svårigheter som köer och dåligt väder dyker upp – och så är plötsligt de gjorda planerna inte längre giltiga”, säger Teodora Teleaga. Det gäller att besluten är snabba och smarta. ”I slutändan handlar det om att hålla ett servicelöfte som du gett kunderna”, fortsätter avdelningschefen. Genom störningar i transportprocessen och kortsiktigt ändrade planer förlorar företag emellertid en massa tid. Och framför allt även pengar. Eftersom: Hittas det inga alternativ måste kunder vänta och det går inte att acceptera några nya uppdrag.

Lösningen: Snabb matchning av laster och lastbilar, och live-tracking av försändelser

För TST Logistik hör TIMOCOM till den dagliga ruttplaneringen. Förseningar och komplikationer kan därmed hejdas bättre:

”Om våra fordon till exempel redan är fullastade, eller fortfarande ute på körning, använder vi oss av passande matchningar från TIMOCOM för att få iväg återstående gods”, förklarar Teodora Teleaga, divisionschef hos TST Logistik.

Så hittas passande och kontrollerade transportpartners för de motsvarande rutterna i den digitala fraktbörsen. Tack vare smarta filter och optimerad sökning går det på några sekunder. Många transportleverantörer aktiverar dessutom live-tracking av försändelser på sina lastbilar via TIMOCOM:s Marknadsplats. Tack vare GPS-data som delas på detta sätt beräknas varutransporternas uppskattade ankomsttid (ETA) i bakgrunden.  På så vis vet alla berörda automatiskt var lasten befinner sig. Detta sparar inte bara tid, utan ger mer förtroende och stärker transportpartnerns image. Tidsintervall på lastkajen kan planeras bättre och processer kan flyttas fram och skjutas upp. Därmed kan tomkörningar och väntetider undvikas och tiden användas mer effektivt.

Resultat för samarbetet: 12 % fler transporter per år

Den digitala marknadsplatsen hjälper Teodora Teleaga med att lägga varje nytt ”pussel”. ”Det är det som driver mig: När jag ser en hel rad lastbilstransporter gå smidigt eftersom jag har planerat eller omplanerat dem bra. Då är jag nöjd och glad. Och redo för nästa utmaning.”

En tydligt märkbar fördel sedan logistikleverantören har använt TIMOCOM för att hantera transporterna digitalt är den stora tidsbesparingen.

”TIMOCOM är som en genväg direkt till önskat resultat, och ställer andra metoder i skuggan”, sammanfattar Teodora Teleaga, avdelningschef för transportledning hos TST Logistik.

Den tid som sparats in investerar TST Logistik i affärsutveckling – och detta med full framgång. Så har transportleverantören genom nätverket fått många nya, värdefulla affärspartners – och nya medarbetare och fordon.

Avdelningschefen för transportledning säger avslutande om hennes erfarenhet av TIMOCOM: ”Sedan vi börjat arbeta med TIMOCOM har vi årligen ökat vårt antal utförda transporter med ca 12 %.”

 

Få ett digitalt lyft med TIMOCOM även i er transportverksamhet:

Detta kan också vara av intresse: 

Kunder delar med sig av TIMOCOM-tips: Så använder HTR Logistik fraktbörsen

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan