31.03.2017

TimoComs årsbokslut: Förväntningarna för 2016 överträffades

Europas största transportplattform bokför den högsta årsomsättningen sedan företaget grundades

(1)

Erkrath, Tyskland, 31.03.2017 – Under det senaste verksamhetsåret 2016 lyckades TimoCom stärka sin position inom transportplattformssektorn i Europa. Under det senaste året lades nämligen 68,3 miljoner lastrums- och frakterbjudanden ut av över 110 000 användare. Detta gör TimoCom till transportplattformen med den största erbjudandevolymen i Europa. En ytterligare framgång var lanseringen av den senaste nyheten – upp- och nedladdningsfunktionen för dokument. Med hjälp av denna har bara från september till årsskiftet redan över 16 000 dokument publicerats av användarna.

En uppgång rakt igenom

För de över 400 IT-specialisterna placerade i Erkrath, Tyskland, var 2016 det mest framgångsrika året i företagets historia sedan det grundades 1997. På så sätt kunde det medelstora företaget uppnå en årsomsättning på 62,2 milj. euro och ett överskott på 5,5 milj. euro jämfört med föregående år. Därtill gladde man sig över de 7300 kunder som skrev under nya avtal med TimoCom. Det totala antalet kunder är nu över 36.000 och mer än 110.000 användare arbetar med transportplattformen. Dessa lade under hela året ut över 68,3 milj. frakt- och lastrumserbjudanden i transportplattformen. Vidare bidrag till TimoComs framgångar var att man för åttonde gången i rad tilldelades utmärkelsen "Bästa märke" från ETM-förlaget samt att man för fjärde resp. andra gången tilldelades kvalitetsstämpeln "Fraktinköp" och "Transportinköp" från BMEnet GmbH (Gesellschaft des Bundesverbandes Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.) för transportplattformen.

 

Användare rustade för digital förändring

Den digitala transformationen var central under det gångna året. Den är en viktig beståndsdel för transport- och logistikbranschens framtid och därmed även för transportplattformens framtid. Den användarorienterade utgångspunkten var därför att jämna marken för den framåtskridande digitaliseringen. Alltså utvidgade TimoCom i september 2016 sin företagskatalog bestående av över 36 000 företag i 44 europeiska länder med upp- och nedladdningsfunktionen för dokument. Här kan kunder ladda upp sina ofta efterfrågade dokument till sin profil en gång för alla så att andra företag kan ladda ner dem. Hittills har det fram till årsskiftet laddats upp över 16 000 dokument. Utöver detta var även TimoCom Messenger en framgång med över 5 miljoner skickade meddelanden. Vad gäller processoptimering med hjälp av gränssnitt lyckades man koppla samman över 200 telematikleverantörer med transportplattformen. Gemensamma kunder åtnjuter därmed bekvämligheten att kunna följa status för sina fordon på en och samma karta i TimoCom Tracking. Detta innebär att man inte behöver växla mellan program från olika tillverkare.

 

Innovativa utsikter för 2017

Efter ett framgångsrikt 2016 har IT-företaget även för 2017 några framåtblickande nyheter att presentera för sina kunder: "I mitten av året kompletterar vi vår transportplattform med en mycket viktigt och processoptimerande funktion för våra kunder. Detta presenterar vi för första gången exklusivt på mässan "transport logistic 2017" i München, Tyskland", berättar Company Spokesman Gunnar Gburek.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan