04.03.2014

TimoCom och ASTIC beseglar samarbete

Förbundsmedlemmar från ASTIC får specialvillkor

(5)

Düsseldorf, Tyskland, 04.03.14. Redan i slutet av januari 2014 bestämde sig ett av Spaniens största transportförbund ASTIC (Association of International Road Transport) för att ingå ett samarbete med TimoCom Soft- und Hardware GmbH. Som nya kunder hos TimoCom kan ASTIC:s förbundsmedlemmar i framtiden dra nytta av den ledande europeiska frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo® och många affärslösningar till specialvillkor.

TimoCom är förstahandsvalet för ASTIC

ASTIC, som är ett av Spaniens äldsta transportförbund, arbetar sedan flera årtionden för sina medlemsföretags intressen och för att uppnå olika ekonomiska, politiska, sociala och miljömässiga mål. Organisationen är ansluten till IRU (International Road Transport Union) och främjar inte bara internationellt erfarenhetsutbyte eller erbjuder fortbildningsmöjligheter, utan erbjuder även tjänster som hjälper till att förbättra en god konkurrens inom både den inhemska och den europeiska transportbranschen. I framtiden kommer nu även IT-leverantören att bidra till att göra ASTIC-medlemmarnas transportaffärer mer effektiva och undvika tomkörningar. Med hjälp av det överskådliga onlineverktyget TC Truck&Cargo® får de nämligen dagligen tillgång till upp till 450 000 internationella frakt- och lastrumserbjudanden så att de snabbt kan skicka iväg en last eller fylla en lastbil. För Ramón Valdivia, General Direktor på ASTIC, är samarbetet en viktig milstolpe: "Vi kan på detta sätt erbjuda förbundsmedlemmarna äkta mervärde, eftersom TimoCom står för lönsamhet, tillförlitlighet, hög säkerhetsstandard och ett bra pris-prestanda-förhållande. TimoCom kan å andra sidan på detta sätt nå ut till många företag i transportbranschen och även det är en stor fördel för användarna."  

 

Lösningar för hela Europa samt extrafunktioner

För att möta utmaningarna på marknaden och uppnå uppsatta mål behöver ett kompanjonskap inte bara förtroende utan även strategi och timing. "Vi fattade beslutet vid en fördelaktig tidpunkt, eftersom den spanska exporten uppvisar positiva indextal, vilket tyder på att transportintäkterna i Spanien fortsätter att stiga", säger Valdivia. För att dessa nya affärspotentialer ska kunna utnyttjas optimalt erbjuder fullservice-leverantören TimoCom naturligtvis mer än bara en frakt- och lastrumsbörs. Till exempel har alla TC Truck&Cargo®-kunder kostnadsfri åtkomst till företagskatalogen TC Profile® med 33 000 leverantörer från hela Europa för att ännu enklare kunna hitta passande affärspartners. Med detta medlemskap är det även möjligt att delta i transportupphandlingar, eftersom man gratis kan lägga anbud i anbudsplattformen TC eBid®. Men inte nog med det. Det tillkommer dessutom ytterligare program och serviceerbjudanden på 24 språk som är gratis för kunderna och som gör deras vardag betydligt enklare. Med hjälp av den kraftfulla kalkyl- och spårningslösningen TC eMap® kan transportaffärerna t.ex. bli mer transparenta, effektivare och säkrare. Och om lager- och logistikytor sökes eller erbjuds så är detta inga problem med Europas största lagerbörs.

 

Alla dessa fördelar visar att den europesika visionen bär frukt. "Vi vill liksom ASTIC utöka våra internationella affärer och kommer att göra allt för att återgälda det förtroende som visats oss", lovar Chief Representative Marcel Frings från TimoCom och ser fram emot samarbetet: "Relationen mellan Tyskland och Spanien är traditionellt sett mycket god och det ska vi i framtiden omsätta även i vår fraktbörs."

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan