29.09.2015

TimoCom kopplar samman fraktbörs med spårningsplattform

Spårade fordon som sökkriterium för frakt i ett fordons omgivning

(1)

Erkrath, Tyskland, 29.09.2015 – Eftersom det även i samband med fraktsökningar blir allt viktigare att kunna veta var ett fordon befinner sig kopplar TimoCom samman sin kalkylerings- och spårningslösning TC eMap® med sin fraktbörs TC Truck&Cargo® och skapar på så sätt ett ytterligare stöd för kunderna. På så sätt kan användarna nu även välja spårade fordon direkt i fraktsökningen och söka efter och visa frakterbjudanden i närheten av där fordonet befinner sig. Dessutom gör IT-företaget det möjligt att ta med denna fordonsposition för en utvidgad ruttberäkning i TC eMap®, Europas största leverantörsövergripande spårningslösning med över 150 telematikpartners.

Genom sökning via postnummer resp. område är det redan möjligt att söka efter ortsspecifika erbjudanden. Med den utökade fraktsökningen kan TimoComs kunder nu hitta frakterbjudanden i närheten av ett spårat fordon ännu snabbare. När användare väljer ett fordon blir dess aktuella position ett sökkriterium i fraktöversikten. Beroende på användarens individuella inställningar tar funktionen med erbjudanden inom ett område på upp till 200 km kring fordonet i beräkningen i träfflistan. Användare kan med hjälp av "Uppdatera"-knappen när som helst få fram den senaste träfflistan. Då uppdateras även fordonets positionsuppgifter. Fördelen ligger i att man inte längre måste mata in positionsuppgifter manuellt. Dessutom behöver användaren inte längre ta fram fordonets position för att överhuvudtaget kunna påbörja en fraktsökning. Marcel Frings, talesperson på TimoCom, uttalar sig om den nya funktionen: "Våra kunder måste allt snabbare hitta frakter i närheten av sitt fordon för att t.ex. ordna en passande extralast eller ersättningsfrakt. Då blir det ännu viktigare att vi ger dem hjälpmedel som denna nya sökfunktion. På så sätt kan de visa alla positioner och omedelbart ta kontakt med de passande leverantörerna."

 

Nyheter direkt i TC eMap®

Kunderna har nyligen även fått möjlighet att via en rullgardinsmeny snabbt och enkelt infoga det spårade fordonets position från den dagsaktuella spårningsöversikten i sin ruttberäkning. Det har den fördelen att positionens adressuppgifter inte längre måste matas in manuellt. Med den nya funktionen kan användarna beräkna fraktrutten inklusive framkörningssträckan ännu snabbare. Alternativt kan man kolla var fordonet befinner sig på kartan och med ett högerklick lägga in den aktuella positionen som startpunkt för rutten. En tredje nyhet är det automatiska överförandet av fordon till spårningsfunktionen. När kunderna vill låta en samarbetspartner under en begränsad tid veta var ett fordon befinner sig, då kan de med hjälp av en dropdown-meny i spårningsöversikten använda funktionen "Lägg in GPS". Då kommer de automatiskt till menyn "Egna Sändare", och där är då det spårade fordonet redan utvalt. Därutöver har IT-leverantören förbättrat symbolerna och mouseover-effekterna för fordonens statusvisning.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan