14.10.2013

TimoCom ger LOGfreights farliga gods extra skjuts

Ratinger Spedition använder fraktbörsen för att fylla fordonsparkens lastrum

(4)

Düsseldorf, 2013-10-14. Tjugotusen kvadratmeter lastutrymme, varav sexhundra till farligt gods, nitton lastbilar och trettioåtta medarbetare. Sedan speditions- och logistikföretaget LOGfreight grundades 2007 har man hunnit utveckla ett brett tjänsteutbud med allt från kemikalietransporter till containerlossning. En sak som inte ingår i programmet är dock tomkörningar. Dem undviker Ratinger genom att använda fraktbörsen TC Truck&Cargo®.

LOGfreight har anläggningar i Ratingen och Dülmen i Tyskland och företaget skickar dagligen laster över hela Europa, exempelvis till Spanien, Frankrike, Beneluxländerna och Skandinavien. En återkommande utmaning för de transportansvariga är att hela tiden försöka optimera lastgraden i fordonsparken. Med hjälp av TimoComs produkter behöver emellertid inte en enda kvadratmeter stå outnyttjad. Speditionsföretaget har tagit hjälp av Europas marknadsledande fraktbörs i över sex år: "Vi använder TC Truck&Cargo® framför allt för att söka efter laster, i synnerhet import från länder i Skandinavien. För oss är det viktigaste att utbudet och volymen är så omfattande", förklarar vd:n Manfred Axler.

Rätt kemi

Med hjälp av sofistikerade sökfilter kan LOGfreight välja bland upp till 300 000 frakt- och lastrumserbjudanden per dag från 85 000 godkända användare och alltid hitta exakt den last som efterfrågas. "Samarbetet med TimoCom fungerar väldigt smidigt. Fraktbörsen hjälper oss att arbeta med maximal flexibilitet. Eftersom det finns så många laster att välja bland har vi till och med kunnat utöka våra transporttjänster", tillägger Manfred Axler. Förutom ADR- och värmetransporter erbjuder LOGfreight även korta kurirtransporter, styckgods och containerlossning.

 

Servicekvalitet, planeringssäkerhet, tidsbesparingar

Företaget vill också kunna utöka sitt tjänsteutbud och höja standarden. Som ett led i detta planerar man att använda telematiksystem i större utsträckning. Och tack vare den nya spårningslösningen TC eMap® från TimoCom går det nu att visa alla samtidigt på en enda plattform. Man kan även godkänna spårning av fordon manuellt inom ramen för ett enskilt uppdrag. Detta är ett sätt för transporttjänsteleverantörer att lyfta fram sin tillförlitlighet och uppdragsgivare kan själva följa exakt var godset befinner sig. "Genom att lägga in fordon i TC eMap® kan vi snabbare ge uppdragsgivarna tillgång till viktig information. Det skapar förtroende, sparar pengar, minskar oro och ger alla inblandade en fördel", anser vd:n för LOGfreight.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan