24.09.2013

Speditionsföretagen GLK och Adar testar TC eMap®

(2)

Düsseldorf, 2013-09-24. Sedan juni i år får man en helt ny produkt när man använder TC eMap® – ruttplanerare, kalkyleringsmodul och fordonsspårning i ett. Det bästa: Den integrerade spårningslösningen visar alla vanliga telematikleverantörer på en neutral plattform och underlättar därmed arbetet för speditörer, fraktförare samt industri- och handelskunder.

Besöket på mässan transport logistic i München visade sig vara särskilt lönsamt för det internationella speditionsföretaget Adar. Där kunde de på plats övertyga de tillresta medarbetarna från polska Elbing om fördelarna med den nya spårningsplattformen TC eMap®: "Redan under testfasen märkte vi att spårningslösningen är riktigt praktisk för oss och verkligen kommer att underlätta vårt arbete", säger Adam Aszyk, VD på Adar. Speditionsföretaget erbjuder inte bara komplexa transporttjänster inom samlastningsgods och skrymmande gods, utan driver även en egen reparationsservice samt ett logistikcentrum. Denna öppenhet gentemot nya funktioner och tekniska lösningar har verkligen bidragit till företagets framgång. Sedan över 13 år använder man TimoComs plattformar och nu även Tracking.

TC eMap® hjälper transportföretag vars fordonsflotta är utrustad med olika telematiksystem att enkelt och bekvämt lokalisera sina fordon på en enda karta. Dessutom kan spårning av fordonen aktiveras för utvalda samarbetspartner så att de alltid har koll på sina varor. Då räcker det att ange respektive uppdragsgivares TimoCom-ID samt önskad tidsperiod för fordonslokaliseringen. "Spårningsaktiveringen har fått positiva reaktioner hos våra samarbetspartner. Vi har dessutom fått veta att kunder vid nästa kontraktering direkt söker efter spårningsbara fordon", meddelar Aszyk.

Nyhet bland fraktbörserna
Innovationen i TC eMap® är att alla vanliga telematiklösningar får en gemensam nämnare. Löpande lokalisering av fordon på en enda översiktskarta där olika telematiksystem integreras har inte varit möjlig tidigare. Härigenom blir speditionsarbetet ännu mer effektivt, vilket Adam Aszyk också bekräftar: "Det märks genast att man använder TC eMap®. Vi måste inte längre hålla våra uppdragsgivare underrättade. Nu kan de själva se var de fordon som transporterar deras varor befinner sig. Där sparar vi mycket tid."

Precis sådana fördelar har även det tyska företaget GLK, Gaida Logistik Kompetenz, upptäckt. Speditionsföretaget Adar var det första som gjorde det möjligt för dem att spåra fordon. VD Horst Gaida ser klara fördelar för sitt företag: "Det är en stor förenkling för oss. Vi lägger dagligen ut dussintals transportuppdrag. Dessutom har vi en egen fordonsflotta. Våra medarbetare lade tidigare mycket tid på att hämta in information om lastbilar. Det är nu inte längre nödvändigt, eftersom de kan se alla fordon på en enda karta. Nu behöver de bara be chauffören att aktivera spårningen. Detta ökar transparensen och därmed även säkerheten för transporterna."

Chauffören bestämmer
Transportföretag och åkerifirmo som bestämmer sig för att använda TC eMap®  tar ingen risk. De bestämmer nämligen själva vilka företag som ska få tillgång till spårningsfunktionen och hur länge ett viss fordon ska vara synligt. Att ställa in fordon i TC eMap® är dessutom väldigt snabbt gjort: "Ett par klick, ange användarnamn och lösenord – färdig. Det hela tar kanske 10 sekunder", säger Adam Aszyk.

TimoComs Chief Representative Marcel Frings kan redan visa upp goda siffror: "Den nya tekniken används. VI har redan anslutit en stor del av de ledande telematikleverantörerna i Europa till TC eMap® och många fler tillkommer snart.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan