12.04.2023

Nya funktioner: Prisförslag för frakter förenklar valet av transportpartner

Disponent kontrollerar inkomna prisförslag för sitt frakterbjudande hos

TIMOCOM samlar alla bud i en enkel översikt

TIMOCOMs fraktbörs utvidgas med en tidsbesparande funktion. Med funktionen ”Prisförslag för frakter” kan uppdragsgivare uppmana potentiella affärspartners att signalera sitt intresse för transporten och samtidigt lämna sina prisförslag. Erbjudandena listas direkt i uppdraggivarens frakterbjudande. Det sparar tid och förbättrar överblicken framför allt när flera disponenter på ett företag arbetar med TIMOCOM.

Effektiv uppdragstilldelning trots många erbjudanden

Den som använder TIMOCOMs fraktbörs drar nytta av ett stort nätverk. Speditörer, åkerier eller transportköpare – över 53 000 kunder från hela Europa använder plattformen för att snabbt och okomplicerat hitta nya affärspartners och för att tilldela transporter. Det ger en enorm räckvidd men det kan va svårt att skaffa sig en bra överblick över alla bud.  ”Vid eftertraktade frakterbjudanden får uppdragsgivarna upp till 500 förfrågningar, om inte mer”, säger produktmanager David Moog. ”De kontaktar disponenterna per e-post, telefon och i chatt och gör uppdragstilldelningen onödigt omständlig.”

Funktionen ”Prisförslag för frakter” ger nu en effektiv och enkel översikt över alla bud som kommit in.  Tack vare denna kan uppdragsgivare i fortsättningen välja ur en pool av erbjudanden och får därmed en bättre överblick. Att välja transportpartner är alltså väldigt mycket enklare. Dessutom kan man ta fram tilläggsinformation, exempelvis om erforderliga ISO-certifikat eller lastbilar med låga utsläpp, via ”Prisförslag för frakter”.


FME Frachtmanagement Europa: Avlastning för disponenter

Hos FME Frachtmanagement Europa GmbH hör effektivitet till företagets filosofi. Speditionsfirman från bayerska staden Hof arbetar över hela Europa och speditionschefen Christopher Kranholdt är glad över funktionen ”Prisförslag för frakter”. Den kommer att avlasta hans kollegor avsevärt när de lägger in nya frakterbjudanden. ”Mitt team sparar tid och får en överskådlig visning av alla transporterbjudanden i ett fönster. På så sätt kan vi planera in en passande lastbil ännu snabbare och slipper långdragen e-postkommunikation och telefonsamtal”, säger Kranholdt.

Den nya funktionen står nu till alla TIMOCOM-kunders förfogande, utan extra kostnad.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan