02.10.2014

Premiär på IAA: Nu finns TimoCom som app

Fraktbörs gör sina produkter mobila

(2)

Düsseldorf, 02.10.2014 – Hitta snabbt ny frakt direkt efter att man lastat av. Enkelt att erbjuda uppdrag till transportföretag – även när man inte är på kontoret. I den vardagliga logistikverksamheten saknas bra och säkra sätt att sköta transportuppdrag via surfplattan eller smartphonen. Men det är precis den här luckan som nu täcks upp av TimoCom genom att företaget gör alla sina produkter tillgängliga på mobilenheter. Denna milstolpe för mobil frakt- och lastrumssökning presenteras för första gången på nyttofordonsmässan IAA i Hannover som börjar den 25 september.

TimoComs kunder är inte längre bundna till en PC när de effektivt och enkelt vill hitta eller erbjuda frakter. Europas marknadsledande frakt- och lastrumsbörs har tagit fram en kostnadsfri transportbarometerapp för att göra sina produkter ännu mer tillgängliga. Genom den i appen integrerade säkerhetstillgången TC Login kan TimoComs kunder logga in på sitt konto –oavsett var de befinner sig. Och väl inloggad har användaren obegränsad tillgång till alla aktiva TimoCom-plattformar. Det betyder att man från och med nu kan leta upp nya uppdrag på fraktbörsen TC Truck&Cargo® medan man fortfarande står vid lastkajen och avslutar sitt befintliga uppdrag. Och dessutom använda spårningsplattformen TC eMap® för att direkt godkänna att den nya uppdragsgivaren börjar spåra fordonet. Via TimoComs lagerbörs går det även snabbt att hitta lagerplats till en frakt i händelse att mottagaren avvisar den. Det spelar ingen roll om man arbetar mobilt via surfplatta eller smartphone. Och naturligtvis är transportbarometerappen tillgänglig för alla operativsystem, dvs. Android, iOS och Windows.

 

Säkerhet med stort S – även i mobila lösningar
"Den största utmaningen var att kunna tillämpa TimoComs strikta säkerhetsstandard även vid mobil användning av våra produkter", berättar Marcel Frings, Chief Representative på TimoCom. Den här viktiga frågan har lösts genom att lägga till en extra säkerhetsnivå i appen. Man loggar in via TC Login även mobilt. Den här säkra inloggningen är välbekant från PC-versionen. Dessutom måste man skriva in en personlig PIN-kod om man vill arbeta med TimoCom-kontot när man är på väg någonstans. "Principen påminner om den för bankkort – bara ännu säkrare", förklarar Marcel. "TC Login, personlig PIN-kod och den aktuella mobilenheten är sammankopplade med varandra. Om en av pusselbitarna saknas går det inte att logga in till TimoCom. Det är ungefär som om mitt bankkort bara skulle fungera tillsammans med min PIN-kod och dessutom bara i en enda bankomat. Det är en stor säkerhetsfördel för våra användare."

 

Aktiv närvaro på marknaden – var och när som helst
Eftersom inloggningen är integrerad i själva transportbarometerappen har alla användare även tillgång till aktuell marknadsinformation om den europeiska vägtransportbranschen. Det gör det enklare att argumentera i prisförhandlingar på plats. Genom att erbjuda mobil tillgång till samtliga plattformar säkerställer TimoCom att deras kunder alltid har tillgång till de verktyg som krävs för att agera. Det spelar ingen roll om det gäller fraktbörsen TC Truck&Cargo®, transportupphandlingar i TC eBid®, spårnings- och kalkyleringsverktyget TC eMap®, lagerbörsen för sökning efter lager- och logistikytor i rätt storlek eller TC Profile®, den europeiska transportförteckningen – nästa affärsmöjlighet väntar alltid runt hörnet och på bara ett klicks avstånd.

 

Håll dig uppdaterad
IAA-mässan i Hannover erbjuder nu alla möjligheten att bekanta sig med den mobila tillgången till TimoComs produkter. I monter C19 i hall 13 presenteras allt viktigt kring appen och naturligtvis ges även möjligheten att själv omfattande testa alla TimoComs plattformar. Till förfogande står ett antal datorer där de som har lust kan testa alla TimoComs program och funktioner live under guidning av TimoComs representanter.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan