08.03.2017

Nyhet: TimoCom TruckBan

Europas största transportplattform erbjuder en kostnadsfri portal för körförbud för lastbilar

(3)

Erkrath, Tyskland, 08-03-2017 – Bestämmelserna för körförbud för lastbilar i Europa är mycket komplexa. Körförbud för lastbilar i olika länder gäller på särskilda sträckor och vägar och motorvägsavsnitt och dessutom på mycket bestämda tider. Att hålla överblicken här är nästan omöjligt. För att det inte ska fortsätta så har TimoCom utvecklat den överskådliga portalen TimoCom TruckBan för körförbud för lastbilar i Europa. Denna portal finns från och med nu på 14 språk.

Om man bara tittar på föreskrifterna för körförbud för lastbilar i Tyskland så märker man snart hur speciellt och detaljrikt detta kan vara. Här får t.ex. inga lastbilar med en tillåten totalvikt på över 7,5 ton eller lastbilar med släp köras på söndagar och helgdagar mellan kl 00 och 22. För fordon som transporterar särskilda laster gäller dock undantag. Om man bryter mot de tyska föreskrifterna tvingas man böta 120 euro. Dessutom kan detta drabba ägaren till en lastbil. Då anger den tyska böteskatalogen att även ägaren måste betala ett straff på 570 euro. För att göra det ännu svårare så tillkommer även sommarkörförbudet. Enligt detta får lastbilar med en tillåten totalvikt på över 7,5 ton samt lastbilar med släp inte köra på vissa motorvägar och landsvägar på lördagar från 1 juli till 31 augusti.

 

Slut på förvirringen

Om man nu tänker på att varje europeiskt land har sina egna regler för körförbud för lastbilar så är det svårt att ha en överblick. Det blir riktigt komplicerat när även de internationella körförbuden tillkommer under semestertider på sommaren. Det har Europas största transportplattform TimoCom tänkt på och startar nu därför upp den kostnadsfria portalen för europeiska körförbud för lastbilar – TimoCom TruckBan (www.truckban.info). Här kan alla från transport och logistik när som helst och på 14 olika språk få information om körförbud för lastbilar på veckoslut, helgdagar och sommaren.  Här måste man bara ange önskat land och eventuellt ett datum så visas respektive körförbud i en strukturerad vy. TimoCom TruckBan är extra intressant för transportledare och lastbilschaufförer. Portalen fungerar nämligen som stödmedium vid ruttplanering och är, tack vare optimeringen för mobila användarenheter, även en bra informationskälla för alla förare på Europas vägar. 

 

TimoCom TruckBan hittar du på www.truckban.info.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan