17.03.2014

NOSTA Group fortsatt flexibla tack vare TimoComs lagerbörs

Hitta lageryta enkelt och lätt med ett musklick

(3)

Düsseldorf, 17.03.2014. Vad ska man göra när man behöver ett lager med kort varsel eller enbart för en kort tid? Och inte vilket lager som helst, utan ett i Hamburg, allra helst i närheten av hamnen? Och vad gör man när man redan ringt runt till sina egna kontakter utan att få napp? NOSTA Group från Osnabrück har hittat svaret på detta problem: Europas största lagerbörs från TimoCom Soft- und Hardware GmbH.

Sedan 36 år tillbaka är NOSTA Group verksamma inom logistikbranschen och erbjuder ett komplett utbud av logistiktjänster: Från transportmanagement till produktion av individuella lastpallar. Ett uppdrag som att "transportera, palletera, lossa och lagra 60 kontainrar i Hamburgs hamn" är vardgadsmat för detta företag. Men även för ett företag med lång erfarenhet och ett stort nätverk i branschen tar de egna kontakterna snabbt slut när det handlar om lageraffärer med mycket kort varsel eller kort varaktighet. I just sådana situationer kommer anbudsplattformarna från TimoCom in i bilden. Här hittar medarbetarna på NOSTA inte bara frakt, lastrum eller transportföretag, utan även lediga logistikytor i hela Europa.

 

Leta lager, lätt som en plätt

"De flesta av mina kontakter hyr helst ut lagerplats under en längre tid. Men vi behövde en hall mer eller mindre direkt, men endast under två månader. Alltså använde vi oss av lagerbörsen från TimoCom. Bland de första 3 träffarna hittade vi direkt en flexibel och pålitlig partner. De första kontainrarna är redan på väg till Hamburg", berättar Detlev Osthoff, Speditionschef på NOSTA Group. Med över 30 000 lager- och logistikytor är plattformen den största lagerbörsen i Europa och fungerar som en virtuell marknadsplats. Användaren anger sina behov, t.ex. lagertyp, storlek eller ort, i sökfunktionen och får då upp passande erbjudanden. Det går naturligtvis även att göra tvärtom. Leverantörerna skriver in all relevant information om sina lediga ytor på börsen och är därmed lätta att hitta. "Lagerbörsen är en mycket bra komplettering till fraktbörsen. Ett mycket värdefullt verktyg med ett stort antal träffar. Perfekt även för kortfristiga lageraffärer", bekräftar Osthoff. Lagerbörsen är integrerad i den redan befintliga och ledande europeiska frakt- och lastrumsbörsen. Börsen är väldigt användarvänlig, vilket ger en effektiv användning av programmen. Dessutom finns alla sökningar och erbjudanden automatiskt på 24 språk.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan