07.10.2013

Mitt i smeten: TimoCom boostar sju nya lärlingar

IT-företaget satsar på insikt

(5)

Düsseldorf, 2013-10-07. – Det är en fråga om inställning. Så ser inte bara IT-företaget från Düsseldorf på saken, utan även de sju nya lärlingarna själva. Utöver talang, intelligens och engagemang så för den nya generationen framför allt en sak med sig: en tydlig föreställning om sin framtida arbetsplats. 

Expressfil ut i arbetslivet

Sedan början av september blåser det friska vindar hos TimoCom. Sju unga förmågor har börjat sin karriär hos denna marknadsledande europeiska frakt- och lastrumsbörs. Tillsammans vill de inom olika områden bidra till att IT-företagets onlineverktyg för transportbranschen fortsätter att vara framgångsrika. Å andra sidan kan TimoCom i egenskap av arbetsgivare stoltsera med ett och annat. För detta företag – som fått utmärkelse av den tyska arbetsförmedlingen för främjande av återväxt – står vid sitt ord, något som uppskattas av lärlingarna.

 

Topputbildning hos ett marknadsledande företag

När allt kommer omkring favoriserar dagens avgångselever arbetsgivare som satsar på kvalitet i utbildningen. För den blivande marknadsföraren Sanja Golubovic var det det goda arbetsklimatet på provarbetsdagen som avgjorde saken: "Medarbetarnas mottagande var så hjärtligt och jag kände mig omedelbart respekterad", påminner sig 18-åringen från Krefeld. Hon förväntar sig, liksom hennes lärlingskollegor, att kunna arbeta självständigt och bli väl förberedd för arbetslivet. "Vi utbildar gärna, eftersom den nya generationen är A och O i företaget. Det är vår målsättning att efter utbildningen kunna erbjuda goda befordringschanser och många vidareutbildningsmöjligheter", säger Christiane Beulen från personalavdelningen. Innan det är dags för detta steg skulle dock Sanja vilja få en annan dröm uppfylld: "En semester i Kanada hade jag kunnat leva på länge..."

20-årige Marcel Norres ville gärna utbilda sig till IT-specialist med inriktning på programvaruutveckling på ett modernt och medelstort företag. "Jag tycker det är spännande att kunna bidra med min kreativitet i ett internationellt team. Så länge arbetet är omväxlande är det också roligt", sammanfattar den sportintresserade Marcel. Teman som miljö och socialt engagemang ligger också lärlingarna varmt om hjärtat. "Alla ska kunna bidra med något och TimoCom visar ett äkta engagemang med riktigt bra projekt."

 

Göra succé hos TimoCom

Sedan grundandet 1997 har denna programvaruutvecklare utvecklats från ett fyramannateam till ett företag med 400 medarbetare från över 30 nationer. Bara under 2013 anställdes 55 nya medarbetare. För alla som önskar arbeta inom evenemang, personal, marknadsföring, informatik m.m. så behöver man nya engagerade lärlingar även under 2014.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan