27.05.2014

Jag har ett TimoCom-ID. Har du?

TimoCom-kunder hittar lättare nya affärspartner

(1)

Düsseldorf den 27.05.2014. Inom transportbranschen känner de flesta till uttrycket "Jag har ett TimoCom-ID. Har du?" Ett sådant ID-nummer är numera nästan ett krav för att få in en fot på marknaden. ID- eller kundnumret från fraktbörsleverantören har nämligen blivit något av en kvalitetsstämpel och står för högsta säkerhet. Den som kan visa upp ett TimoCom-ID förknippas genast med trygga och säkra affärer. Anledningen till detta är att TimoCom som marknadsledande leverantör bland frakt- och lastrumsbörser i Europa arbetar hårt för att optimera säkerheten. Företagen själva bidrar dock också stort genom sin säkerhetsmedvetenhet.

IT-företaget från Düsseldorf förenar alla företag som deltar i transporten med helt olika intressen. Smahan Dahmani, Country Manager för Benelux-länderna, beskriver användarstrukturen i de länder som hon ansvarar för: "Vi har kunder från industri och handel som erbjuder sin frakt via vår plattflorm för transportupphandlingar TC eBid®, samt speditionsföretag som genom vår frakt- och lastrumsbörs TC Truck&Cargo® hittar passande fordon och frakt. Omvänt lägger förare och självkörande speditionsföretag upp sina fordonserbjudanden och laster i uppdragsplattformarna. Alla har ett mål: De vill göra affärer och inte köra med tomma fordon, varken vid kortfristiga leveranser eller långfristiga transportprojekt. Och viktigast av allt – de vill att lasten kommer fram säkert till målet.

 

TimoCom-ID fungerar som en reklamskylt

Innan uppdragstagare och uppdragsgivare enar sig om ett transportprojekt är det i Benelux-länderna vanligt att man frågar efter kundnumret. "Den som har ett sådant ID är en populär affärspartner och kan snabbare ingå avtal, oavsett storleken på företaget", säger Country Manager Dahmani.

 

Carlo Carlis, FTL Supervisor på Acres Transport NV, förklarar varför användarna av fraktbörsleverantören fäster så stor vikt vid ID-numret: "Vi är verksamma inom transportbranschen på 70 platser i 12 länder. Vi inriktar oss på daglig transport av varor. Sedan sju år är vi nöjda kunder till TimoCom, eftersom vi tack vare plattformen varje dag har tillgång till upp till 450 000 internationella frakt- och lastrumserbjudanden. Kvalitet och säkerhet är särskilt viktigt för oss. Tack vare vår mångåriga erfarenhet har vi redan en fördel i fråga om kundernas förtroende jämfört med andra företag. ID-numret från TimoCom ID hjälper oss att stärka detta positiva intryck. Det skapar det nödvändiga förtroendet i jakten på storkunder i och utanför Belgien."

 

Även för Andy Verstrepen Shooten, VD på speditionsföretaget Cargoliner Belgium Bvba, spelar säkerhetsaspekten en mycket stor roll. "I vår verksamhet ligger fokus på tillförlitliga partiella eller kompletta leveranser och korrekt rapportering. Hos TC Truck&Cargo® vet vi att vi är i trygga händer. Anledningen till detta är att börsleverantören satsar så stort på säkerhet. Tack vare flera säkerhetsåtgärder har svarta får ingen chans – varken på uppdragsgivarens eller leverantörens sida. Med hjälp av den nya produkten TC eMap® kan vi dessutom spåra våra fordon över hela Europa. Med tjänsten TimoCom Identify kan vi i förväg kontrollera identiteten av en potentiell affärspartner."

 

Sven Geerts, som är chef för Transportgroup Corneel Geerts på den belgiska filialen i Wijnegem, delar denna åsikt. "Vi är ett internationellt logistikföretag som måste ta snabba och flexibla beslut. Trots detta är säkerhet en viktig faktor. Vårt ID-nummer inger förtroende hos våra uppdragsgivare – precis som en kvalitetsmärkning. Det signalerar att vi är godkända TimoCom-kunder och att vi kan ta väl hand om deras varor. Detta ger oss fler uppdrag i allt från fullaster, pakettjänster och partiella laster till specialleveranser. På så sätt kan vi undvika att köra med tomma fordon.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan