28.08.2015

"Fullastad" tillbaka till Serbien

Al Pack d.o.o. satsar på fraktbörsen från TimoCom

(1)

Erkrath, Tyskland, 28.08.2015 – För passande returfrakter från Europa använder Al Pack d.o.o. sedan början av 2014 frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo® från TimoCom. Denna förpackningstillverkare visar tydligt att även företag från industri och handel drar nytta av transportbörsen.

Vägen till TimoCom

Al Pack d.o.o. är ett serbiskt förpackningsföretag i Subotica. Där finns ledningen, tillverkningsanläggningarna samt en egen transportavdelning med elva fordon för export av de egentillverkade varorna. Al Pack d.o.o. grundades 1/9-1994 och har för närvarande 180 anställda. En av dem är logistikavdelningsledaren Roland Rudinski. I egenskap av ansvarig för hela logistikavdelningen hör uppgifter som import och export, förarscheman och att hitta returlast till hans arbetsdag. Det senare har för övrigt mycket stor betydelse.

"Våra fordon har under många år kört tomma tillbaka efter leveranser i Europa", berättar han. När Al Pack d.o.o. blev medvetna om de effekterna av detta krävdes en snabb lösning. "På grund av detta ville vi absolut sänka våra transportkostnader och delta aktivt i den internationella varutransporten. Därför bestämde vi oss för den europatäckande frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo® från TimoCom, med vilken vi sedan dess undviker tomkörningar", förklarar Rudinski.

En riktigt smart åtgärd eftersom 65 % av de producerade förpackningarna för olika industrier exporteras.

 

En plattform, många fördelar

Sedan över ett år tillbaka känner nu Al Pack d.o.o. till fördelarna med TimoComs transportbörs och är ytterst nöjda: "Fördelarna med TC Truck&Cargo® är den enkla och okomplicerade översikten över erbjudandena, att man lär känna nya logistiker, att de totala kostnaderna sänks och att man gör extra affärer. Dessutom hjälper frakt- och lastrumsbörsen oss att hitta returlaster i närheten efter leveranserna“, säger Rudinski.

Sedan lovordar han ännu en speciell egenskap hos TimoCom: "Ytterligare en positiv aspekt i samarbetet med TimoCom är de anställda. Oavsett vem jag har haft kontakt med så har medarbetarna varje gång gjort ett fantastiskt intryck. De är alltid så vänliga och anstränger sig för att hjälpa. Och dessutom så uppfyller de alla önskemål. Det måste man också nämna, tycker jag."

Som visas i exemplet Al Pack d.o.o. genereras snabbt och enkelt extra affärer med TC Truck&Cargo® och man undviker dyra tomkörningar – och det inte bara för fraktförare och speditörer.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan