02.06.2016

Frukt + IT?

Läs mer om hur Europas största avokado exportör Frutas Montosa använder TimoCom för sin verksamhet

(3)

Visste du att avokado, som du kan köpa i stormarknadet, mest sannolikt har samband med våra transporter plattform?

Frutas Montosa från Malaga producerar avokado, mango och guacamole och är marknadsledande i export av avokado i Europa. Företagets grundare Luis Montosa såg affärspotential och framtid i subtropiska frukter för hela 35 år sedan.

På 80-talet startade företaget produktion av avokado och mango på den spanska subtropiska kust, endast lokala leveranser och senare även internationellt. Idag säljer Frutas Montosa 18.000 ton avokado och 7.000 ton mango per år och är marknadsledande i export av avokado till den europeiska marknaden.

 

Frukt + IT

Företaget exporterar hela 75% av sin produktion till Europa och ofta behöver ytterligare kapacitet utöver sina egna lastbilar. Detta finns hos TimoCom, Europas största transportplattform. Det är här som Frutas Montosa hitta ytterligare kapacitet från ett stort nätverk av transportleverantörer. Frutas Montosa har dagligen om 200 pallar med avokado att transporteras till kunder både nationellt och internationellt.

Företaget från Malaga även har ett stort nätverk, men inte tillräckligt stor för att täcka hela Europa. TimoCom transportplattform har därför blivit ett oumbärligt verktyg i vardagen för att hitta nya affärspartners för ytterligare pallar med avokado. Detta infographic visar avocadoens historia och dess väg till Europa, både då och nu.

 

 

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan