16.06.2014

Från dörr till dörr med Europas transportbransch

Speditionsfirman TL Trans Oy hittar tusentals frakter via TimoComs fraktbörs

(1)

Düsseldorf, 16.06.2014 - Även om man inte skulle tro det vid första anblicken så imponerar det västfinska Österbotten inte bara med sitt pittoreska flod- och ängslandskap, utan övertygar även som viktigt logistikområde. En av de firmor som finns här är TL Trans Oy från kommunen Kronoby med 6 700 invånare. Det speciella är att speditionsfirman hittar årligen cirka 500 extra frakter tack vare frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo®från TimoCom för att lösa denna uppgift. Personliga inblickar i företagets framgångar får vi från finlandssvensken och Importmanagern på TL Trans Oy, Daniel Enkvist.

5 transportkoordinatorer, 45 lastbilar, 500 frakter fra TC Truck&Cargo®

"TL Trans Oy har sysslat med export- och importhandel sedan början av 90-talet. Vi importerar livsmedel som frukt- och grönsaksprodukter och exporterar industrimaterial, huvudsakligen plast och papper. Våra viktigaste partnerländer är Tyskland, Benelux-länderna samt Italien och Spanien. Bakom TL Trans Oy står ett team på fem personer. Vi har ca 45 lastbilar som regelbundet kör för oss samt en fraktbörs, med vars hjälp vi alltid hittar passande frakter. I siffror blir det 500 extra internationale frakter per år."

 

Fraktbörsen som viktigaste verktyg
"För tio år sedan ringde en TimoCom-medarbetare från Tyskland, som till vår stora glädje talade flytande svenska och presenterade frakt- och lastrumsbörsen.  Då testade vi förväntansfullt programmet gratis i en månad, och sedan dess är vi nöjda TimoCom-kunder. För oss är TC Truck&Cargo® det viktigaste verktyget för att undvika tomkörningar och utnyttja vår kapacitet till fullo. Hittills har vi inte använt någon annan fraktbörs, eftersom vi hittar allt hos TimoCom."

 

Pålitliga partners för framgång!

 "TL Trans Oys styrka är vår dörr-till-dörr-service. Det finns inga mellanstopp eller fordonsbyten, vilket ökar säkerheten både för oss och för kunden. Pålitliga partners är mycket viktiga för oss. Dem hittar vi genom TimoCom. På alla dessa år har det bara hänt en gång att vi fick vänta på en betalning, och t.o.m. då hjälpte TimoComs inkassoservice oss snabbt och framgångsrikt. Eftersom vi har många säsongsbetonade körningar måste vi vara flexibla, och det kan vi tack vare TimoComs stora europeiska kundgrupp. Genom börsen har vi nu regelbunden kontakt med över 100 affärspartners, och vi arbetar med ca 20 av dem per vecka."

En sak bekymrar dock Daniel Enkvist en aning: "Jag hoppas nu bara att inte alla våra konkurrenter ringer till TimoCom när de läst intervjun", säger han och skrattar.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan