24.03.2017

Byggkemitillverkare optimerar transportprocesserna med TimoCom

Stabila i logistikaffärer

(2)

Erkrath, Tyskland, 24.03.2017 – Betong är ett modernt byggmaterial som har kommit för att stanna. Det är ett material som är robust, har lång livslängd och som kan användas inom många områden där det blandas med speciella tillsatser som bland annat tillverkas av MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG. Vilket logistikarbete som krävs för att förse kunderna med produkter förklarade Lars Laskowski, logistikchef hos MC-Bauchemie, när han besökte TimoComs huvudkontor i slutet av januari. 

TimoCom som komplement till fasta speditionspartner

Höghastighetsbanan "Taiwan High Speed Railway", den prisbelönta Filharmonin i Szczecin, Polen, eller den berömda Maracanã-stadion i Rio de Janeiro, Brasilien – i alla dessa spektakulära byggnader har betong bearbetats eller renoverats. Och detta med hjälp av betongtillsatser och renoveringssystem som utvecklats, producerats och levererats av MC-Bauchemie. 

För utöver forskning och utveckling samt produktion har MC-Bauchemie även gjort transportlogistik till en egen kärnkompetens "så att beställningarna når våra kunder i önskad tid och kvalitet", säger logistikchefen Lars Laskowski. För transport av material i flytande form och pulverform samarbetar MC-Bauchemie till största delen med speditionspartners. Lastningen av fordonen samt rutterna planeras dock av den interna dispositionsavdelningen: "Vi disponerar både dellaster och kompletta laster till olika projekt resp. byggarbetsplatser – eller när vi fyller på lager." På så sätt går 500 till 600 ton transportvolym per dag och upp till 120 000 ton per år ut på vägarna. För beställningar som inte kan köras med den sedvanliga dagsrytmen använder MC-Bauchemie sig av transportfirmor på spotmarknaden. Till detta använder avdelningen för disposition och transport bland annat TimoComs transportplattform. "Vår dispositionschef jublade när han hade loggat in. Han kunde knappt tro att det var sant att linjen gick varm hos oss 30 sekunder efter att lasten lagts ut", berättar Laskowski om sin personliga erfarenhet av TimoCom.

 

Omfattande besparingar

MC-Bauchemie har redan genomfört åtskilliga transporter av inrikes och internationella uppdrag via transportplattformen och då gjort stora besparingar. Men när det gäller användningen av transportplattformen är priset inte den enda avgörande faktorn. "En enastående kvalitet, stabila och realistiska löften samt flexibla, kundorienterade lösningar utöver standardförfarandet är nyckeln till framgångsrika kundrelationer", förklarar Laskowski.

Transportplattformen kan och ska dock inte ersätta den egna dispositionsavdelningen eller de fasta partner man använder, säger Laskowski. Med TimoCom utför MC-Bauchemie-koncernen framför allt specialtransporter.

"Precis detta är TimoComs plattform allra bäst på: Den hjälper företag att flexibelt reagera på nya marknads- och kundkrav utan att de behöver rubba befintliga processer", förtydligar Gunnar Gburek, Company Spokesman på TimoCom.

 

Med hjälp av feedback från kunder som MC-Bauchemie vill TimoCom rikta in transportplattformen ännu mer på digitala transportinköp i framtiden. 

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan