22.04.2017

April ger historisk erbjudandetopp hos TimoCom

Över 750 000 frakt- och lastrumserbjudanden i transportplattformen

(2)

Erkrath, Tyskland, 24.4.2017 – Ett tydligt tecken på en märkbart återhämtad ekonomi utgjordes förra onsdagen, den 19 april, av en historisk topp på 766 620 internationella frakt- och lastrumserbjudanden i TimoComs transportplattform. Detta är det högsta antalet erbjudanden som någonsin under de gångna 20 åren registrerats på en enda dag. I TimoComs transportplattform läggs det dagligen ut lastrumskapacitet och frakter från över 120 000 användare från hela Europa. Erbjudandeläget i Europas största transportplattform återspeglar den aktuella situationen på vägtransportmarknaden. 

Prognostiserat uppsving i ekonomin tydligt märkbart

Enligt en rapport från världshandelsorganisationen WTO (World Trade Organization) ska den globala varuhandelsvolymen öka med 2,4 procent under innevarande år. Den positiva utvecklingen kunde man se redan under de två påskveckorna. Den 19 april visade TimoComs transportbarometer ett frakt-lastrumsförhållande på 87:13 i Europa. Med 766 620 erbjudanden gick det då över sju fraktuppdrag på en ledig lastbil. Därmed fanns det ett stort överskott av frakter att transportera jämfört med det lediga lastutrymmet.

 

Påskboom på vägarna och i transportplattformen

Gunnar Gburek, TimoComs Company Spokesman, nämner två viktiga faktorer för denna övergenomsnittliga efterfrågan på ledig lastrumskapacitet inom vägtransport: "Påskhelgen samt påsklovet gav en märkbart ökad konsumtion. En främjande faktor är det totalt sett milda vädret som gav fler människor och varor på vägarna. I framtiden kommer vi oftare att få uppleva stora svängningar på marknaden. Desto viktigare är det för uppdragsgivare från transport- och logistikbranschen att kopplas samman digitalt och på så sätt minska komplexiteten. TimoComs plattform är ett utmärkt medel för att reagera flexibelt, effektivt och säkert på alla marknadssituationer." 

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan