16.01.2014

Alla vägar bär till Milano: TC eMap ® mot nya framgångar!

TimoCom vinner Italienska transportbranschens viktigaste pris

(1)

Düsseldorf, 16.01.2014 – Det Düsseldorf-baserade IT-företaget TimoCom har med beräknings- och trackinglösningen TC eMap® återigen träffat mitt i prick.  I slutet av november 2013 fick leverantören av fraktbörsen priset med titeln "Il Logistico dell'anno", ett av den italienska transportsektorns mest ansedda erkännande.

Fördelarna med TC eMap® övertygade

Logistikpriset som finns i sju olika kategorier delades i år på nytt ut av Italiens Logistikförbund Assologistica tillsammans med tidsskriften Euromerci samt organisationen Cultura e Formazione.  TimoCom vann pris i kategorin "Teknologi" och övertygade juryn med 3-i-1-lösningen TC eMap®. Detta eftersom den unika trackingfunktionen visar alla de vanligaste telematiksystemen på en enda plattform.   Nu måste transportföretagen inte längre växla mellan olika program och leverantörer när de vill veta vart deras fordon befinner sig utan kan smidigt se alltihop på en enda karta och med ett enda program.  Den integrerade ruttplaneringen i  TC eMap® gör det även möjligt att se körsträcka, ruttkostnader för den utvalda rutten samt aktuell trafikinformation i realtid.  "Genom denna nya teknologi har vägen av information mellan säljare och köpare optimerats och att göra affärer i transportbranschen har blivit transparentare, säkrare och effektivare", säger Tommaso Magistrali från TimoCom.  Tommaso Magistrali, Country Manager för Italien mottog priset under ceremonin vid den italienska logistikkonferensen i Milano från ordföranden för "Cultura e Formazione - Assologistica", Donatella Rampinelli. Övriga vinnare under kvällen var bland annat Italiens största speditionsföretag ARCESE Group samt DHL Supply Chain Italy.

 

Bartolomeo Giachino, statssekreterare vid Transportministeriet betonade i sitt tal i samband med prisutdelningen att trots att Italien innehar en åttondeplats i världsekonomin, så visar den italienska transport- och logistiksektorn svagheter.  Under de närmaste åren bör man därför vidta starka åtgärder för att ytterligare främja effektivitet och konkurrenskraft inom logistikbranschen. Ett betydande bidrag för att komma närmare dessa mål tillgängliggör TimoCom med sina produkter. "Utmärkelsen visar, att vi med professionella lösningar kan öka produktiviteten i hela Europa för våra användare och att denna framgång också har uppskattats av transport- och logistikbranschen", säger Magistrali.

 

Ytterligare information om TimoCom finns på www.timocom.se

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan