22.10.2013

Ännu fler fraktuppdrag hos TimoCom

Det Düsseldorf-baserade företag är långt mer än bara en fraktbörs

(1)

Düsseldorf, 22.10.2013. TimoCom, bland annat leverantör av den främsta europeiska frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo®, har lagt fram imponerande nya siffor. De visar att den som vill vara effektiv och framgångsrik inom den europeiska transportbranschen knappt kan undgå TimoCom. De visar dock också att TimoCom inte bara är en fraktbörs, utan att man har mycket mer att erbjuda.

Det här är unikt. Upp till 450 000 frakt- och lastrumserbjudanden hos TC Truck&Cargo® – varje dag! Därmed går TimoCom in i en ny dimensionen och underbygger samtidigt på ett imponerande sätt sin särställning bland anbudsplattformarna. "Det är naturligtvis härligt att kunna informera våra kunder om en sådan positiv utveckling för frakt- och lastrumserbjudandena i vår börs", säger Marcel Frings glatt, Chief Representative på TimoCom. "Vi ser även denna tillväxt som ett resultat av våra ansträngningar och innovationer vad gäller våra övriga produkter. Därigenom har vi kunnat utvidga vår kundkrets i Europa." TimoCom har även här passerat en rejäl milstolpe. 100 000 användare ser till att börsen blomstrar – och inte bara den.

 

Extratjänster är ofta gratis hos TimoCom
Om man ser på TimoComs utbud bortom fraktbörsen så blir det snabbt tydligt att företaget blivit en fullservice-leverantör för transportbranschen. Och detta börjar redan med långköraren TC Truck&Cargo®. I denna ingår det sedan september 2012 en lagerbörs, med vilken man snabbt kan erbjuda och hitta lager- och logistikplatser.
Men inte nog med detta: Sammanlagt erbjuder TimoCom tre produkter, och till dessa tillkommer olika applikationer som kunderna kan använda gratis samt åtskilliga servicetjänster. Egentligen är det just dessa extraerbjudanden som gör vardagen betydligt enklare.
Den senaste utvecklingen är TC eMap® – den effektiva kalkyl- och spårningslösningen. Med denna är TimoCom inte bara den enda transportbörsleverantören som erbjuder en spårningsplattform. I TC eMap® har kunderna även tillgång till en ruttkalkulation. Tack vare samarbetet med Nokia innehåller denna det mest omfattande kartmaterialet på marknaden, inklusive satellitdata och aktuell trafikinformation.
Upphandlingsplattformen TC eBid® har funnits på marknaden i fyra år och är väl etablerad. Allt som rör långsiktiga och regelbundna transporter hittar man där. I TC eBid® har det totalt genomförts över 20 000 transportupphandlingar.

 

Service – lika delar människa och IT
För att tillfredsställa de ständigt ökande kraven på IT-prestandan planerar företaget gärna mycket – och i mycket god tid. Och det på goda grunder. "Vi är mycket medvetna om vårt ansvar gentemot transport- och logistikföretagen i Europa. Det vore en katastrof – inte bara för våra kunder, utan även för oss själva – om TimoComs anbudsplattformar inte skulle fungera som de ska. Men våra kontinuerliga investeringar på detta område lönar sig. Under de senaste 12 månaderna låg tillgängligheten för våra produkter, över 365 dagar, dygnet runt, på 99,56 % – och då är planerade nedstängningar för underhåll redan medräknade!", förklarar Frings.

Men inte bara kablar, servrar och programvaror känner av det kraftigt ökade antalet anbud och användare hos TimoCom. Även kundtjänstmedarbetarna har fått många nya kollegor för att ge kunderna bästa möjliga personliga service och hjälpa till med alla frågor eller problem. Och det är tur det, för de 54 medarbetarna vid våra kund-hotlines i Tyskland, Polen, Ungern och Tjeckien tar varje dag emot över 2 000 samtal. Det blir över 40 000 samtal per månad.

TimoCom lägger alltså fram imponerande siffror som är positiva även för kunderna. De visar nämligen att företaget är en ständigt utvecklande och pålitlig partner i affärsprocessen. Och därmed är den avslutande siffran inte någon egentlig överraskning: I den senaste undersökningen angav 94,3 % av kunderna att de var helt och fullt nöjda med TimoCom.

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan