23.10.2019

Nytt kontor i Wroclaw: TIMOCOM växer internationellt och utökar strategiskt i Polen

IT- och dataspecialisten förnyar sin marknadsstrategi för Polen och planerar en massiv expansion med ett nytt kontor. Därmed stärks hädanefter fokus i Polen som strategiskt betydande marknad för den digitala transformationen av den europeiska logistiken.

TIMOCOM-Wroclaw-Breslau

Erkrath, Tyskland/Wroclaw, Polen, 23.10.2019 – IT- och dataspecialisten TIMOCOM från Erkrath i Tyskland växer vidare internationellt. Företaget ökar sin närvaro på den polska marknaden med ett nytt kontor i Wroclaw. Både transportörer och speditionsfirmor samt kunder från industri och handel ska ha nytta av denna strategiska nya positionering och den medföljande utökningen i Polen.

”Eftersom Polen är en viktig marknad för den digitala transformationen av logistik i Europa och tack vare ett högt utbud av åkeriföretag och därmed en stor transportkapacitet, har vi etablerat ett nytt kontor i Wroclaw,”, meddelar TIMOCOMs VD Tim Thiermann.

Ny central anläggning i Wroclaw

”Eftersom Polen är en viktig marknad för den digitala transformationen av logistik i Europa och tack vare ett högt utbud av åkeriföretag  och därmed en stor transportkapacitet, har vi etablerat ett nytt kontor i Wroclaw,”, meddelar TIMOCOMs VD Tim Thiermann. ”Vårt strategiska mål är att övertyga ännu fler kunder om nyttan med våra funktioner och mervärdet av vår gränssnittskompetens och få dem att börja använda vår marknadsplats.” Via marknadsplatsen från TIMOCOM kopplas redan över 53 000 företag samman, vilka dagligen erbjuder upp till 750 000 internationella frakt- och lastrumserbjudanden. 

 

TIMOCOM optimerar företagsstrukturen i Polen för att komma ännu närmare kunderna

Från den nya, moderna anläggningen i Wroclaw kommer medarbetarna hos den europeiska IT-lösningsleverantören för logistik att arbeta närmare den polska marknaden samt i en större omfattning. Det befintliga kontoret i Pila kommer att integreras i den nya strukturen, och närvaron i Polen kommer att stärkas markant med Wroclaw. ”Vi har ett bra och engagerat team i Polen som vi även i framtiden kommer att arbeta tillsammans med för att föra digitaliseringen av logistiken i Europa framåt och för att ta hand om våra polska kunder”, säger Tim Thiermann: ”Vi kommer att utöka vårt team och söker motiverade medarbetare som kan erbjuda ännu bättre service för våra kunder i Polen från kontoret i Wroclaw.” För närvarande har TIMOCOM ca 50 medarbetare i Polen. Fram till 2021 planerar IT-företaget att öka personalstyrkan med upp till 115 medarbetare samt att investera ca 10 miljoner euro. TIMOCOM arbetar sedan 1997 tillsammans med sina kunder för att vidareutveckla visionen av en värld utan logistiska utmaningar för hela Europa – och även bortom Europas gränser.


 


 

Picture source: dudlajzov – stock-adobe
 

Ladda ner pressmeddelande
Till toppen av sidan