skip navigation

Kort och enkelt kan även användas för utformningen av dina transport- och logistikprocesser. Oavsett om det gäller att genomföra en transport, att hitta rätt affärspartner eller om du är intresserad av digital uppdragshantering så hittar du en passande applikation i Smart Logistics System från TIMOCOM.

Tidsfönster för lossning och lastning

Målet med ett tidsfönster för lossning och lastning är huvudsakligen att undvika väntetider vid lossning- och lastningsstället. För att en speditör eller en chaufför till exempelvis ska få lossa vid en livsmedelsbutik måste hen via en portal boka en tid via ett tidsfönstersystem. I portalen kan man se vilka lediga tider som finns på lossningsplatsen (exempelvis 14.00 - 15.00) och boka denna tid. Chauffören måste komma så punktligt som möjligt till sin bokade tid så att han så fort som möjligt kan lossa. Korta väntetider kan förekomma i alla fall. Om chauffören inte kan nyttja sin reserverade tid för att han står i bilkö eller om något gått sönder så måste han boka en ny tid. Det är ett sätt som också hanteras på flygplatser. Flygbolagen har tidsluckor där en flygning måste äga rum. Om de inte lyckas hålla sig till det planerade tidsfönstret kan det bli hårda straff.

Se även:

  • Tidsfönstersystem

    Ett tidsfönstersystem (TM-system) är ett verktyg för trafikledare. Med tidsfönstersystemet kan hen hantera och förvalta de uppdrag som inkommer från uppdragsgivaren. Även rutter och olika turer [...]

Håll koll på vad som händer!

Anmäl dig här och få relevanta artiklar på regelbunden basis som underlättar ditt dagliga arbete och vidga din affärshorisont.

Anmälan till nyhetsbrev

Alla fält som är markerade med '*’ är obligatoriska och måste fyllas i.

Genom att skicka registreringsformuläret (Registrera dig nu) bekräftar du att du godkänner våra Dataskyddsriktlinjer.

Anmälan till nyhetsbrev:


Din personliga information (e-post, för- och efternamn) kommer användas för att skicka information till dig och kommer skickas från TIMOCOM GmbH till SC-Networks GmbH:s databas. (Domstol: Hovrätten i München, Registernummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH följer tysk dataskyddslag samt instruktioner från TIMOCOM GmbH.

Till toppen av sidan