Kort och enkelt kan även användas för utformningen av dina transport- och logistikprocesser. Oavsett om det gäller att genomföra en transport, att hitta rätt affärspartner eller om du är intresserad av digital uppdragshantering så hittar du en passande applikation i Smart Logistics System från TIMOCOM.

Fast tid

En fast tid föreligger när man vid avtal om ett transportuppdrag kommit överens om en bestämd tid då lastbilen ska lastas eller lossas. Det är då en del av avtalet att hålla denna tid.

Begreppet:
Fast tid ersätter det föråldrade begreppet "brådskande gods" (Termingut). Det överordnade begreppet är "affär med visst datum" (Fixgeschäft).

Daglig praxis
Fasta tider används oftare för lossning och mer sällan för lastning. Oftast talar en överenskommen fast tid framför allt om när en vara senast måste komma fram till kunden. Om lastbilen kommer tidigare har man hållit tiden. Det finns dock även fasta tider när man inte får komma tidigare med varan. Det kan ha olika orsaker: Kranen för lossning har beställts till en viss tid eller en väg måste spärras av så att lastbilen kan passera. Fasta tider används dessutom som garanti för en stringent hantering av tidsfönster. På så sätt ska väntetider på lastbryggan undvikas.

Håll koll på vad som händer!

Anmäl dig här och få relevanta artiklar på regelbunden basis som hjälper dig att hålla dig uppdaterad!


Anmälan till nyhetsbrev

Till toppen av sidan