skip navigation

Om TIMOCOM

Vår vision

Hela TIMOCOM förenar en gemensam vision för logistikens framtid. Som det FreightTech-företag vi är tror vi på en värld utan logistiska svårigheter. Därför har vi gjort det till vårt uppdrag att skapa en smart, säker och enkel logistik. Denna framtid kallar vi: Augmented Logistics. Augmented Logistics är även vårt löfte. För oss är det nämligen en utbyggnad, förbättring, förstärkning, utvidgning och stegring av logistiken. För våra kunder betyder det att de kan lösa sina logistiska utmaningar på ett smart, säkert och enkelt sätt med TIMOCOM.

Vår framgångshistoria

Inte bara idag är bristande digitala lösningar det som driver oss – det var det som låg till grund för att starta hela företaget. I april 1997 letade speditören Jens Thiermann efter en europatäckande plattform för att kunna erbjuda transportuppdrag. Men det han hittade uppfyllde helt enkelt inte hans föreställningar och krav. Då blev hans slutsats: Det här gör vi själva! Därmed grundades TimoCom Soft- und Hardware GmbH och man började arbeta på kvällar och helger för att utveckla en egen frakt- och lastrumsbörs. Denna modiga Start-up har utvecklats till ett av de mest framgångsrika IT-företagen för den europeiska logistikbranschen. 2018 omvandlades TimoCom Soft- und Hardware GmbH till TIMOCOM GmbH.

Vårt utbud

Vi bereder väg för och ledsagar våra kunder i sammankopplingen av den europeiska logistiken genom att erbjuda det första Smart Logistics System, där upp till 750 000 internationella frakt- och lastrumserbjudanden dagligen läggs in och behandlas. En del av systemet är också vårt neutrala nätverk med över 45 000 kontrollerade företag. Neutraliteten är här en viktig fördel eftersom transaktionerna sker direkt mellan avtalsparterna.

Vår mångfald

På grund av vår specialisering och internationella fokus arbetar idag över 500 medarbetare från över 30 nationer på huvudkontoret i Erkrath nära Düsseldorf i Tyskland samt på filialerna i Polen, Tjeckien och Ungern. Företaget leds av grundaren Jens Thiermann och hans son Tim Thiermann. På så sätt kombineras mångårig erfarenhet med nya framtidsperspektiv i familjeföretagets ledning. Tillsammans kan vi blicka tillbaka på framgångsrika milstolpar för företaget.

TIMOCOM i siffror

500+

medarbetare (totalt)

30+

nationer (medarbetare)

82,8

milj. EUR omsättning

23

års IT-erfarenhet

4

orter

45 000 +

kunder internationellt

Siffror per: 08/2020

TIMOCOM- Fakta & statistik

Namn TIMOCOM GmbH
Företagsledning Jens Thiermann, Tim Thiermann
Antal medarbetare över 500 från över 30 nationer
Huvudkontor Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Filialer: Polen, Tjeckien, Ungern
Omsättning 82,8 miljoner euro (verksamhetsåret 2019)
Till toppen av sidan