TimoCom Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.
TimoCom – Den marknadsledande frakt- och lastrumsbörsen i Europa!

Vi sätter Europa i rörelse!TimoCom – Vi för samman frakt och lastrum

IT-tjänstleverantör för transport- och logistikbranschen

TimoCom Soft- und Hardware GmbH är en IT-leverantör för transport- och logistikbranschen med verksamhet över hela Europa. Vår personalstyrka är lika internationell som vårt affärsområde. Vi har sammanlagt över 400 medarbetare i fler än trettio länder. Tillsammans utvecklar vi teknik och tjänster som ger en mer effektiv och produktiv vardag för våra kunder. Alla företag som ägnar sig åt professionella transporter har nytta av TimoComs produkter – det gäller såväl fraktförare som speditionsfirmor och befraktare. TimoCom erbjuder Europas ledande frakt- och lastrumsbörs TC Truck&Cargo®, men även en rad andra affärslösningar för transportbranschen. Exempelvis TC eBid®, plattformen för transportanbud i Europa, och TC eMap®, ett program för ruttplanering och kostnadsberäkning för transportföretag med integrerad spårningsfunktion. TimoComs framgångssaga inleddes redan för många år sedan.

I april 1997, det vill säga några månader innan transportbörsen öppnade, letade speditören Jens Thiermann efter en Europatäckande anbudsplattform för transportuppdrag. Men ingen av lösningarna på marknaden uppfyllde hans krav. Jens Thiermann kom till slutsatsen att han skulle utveckla en egen frakt- och lastrumsbörs. Redan nästa dag satte han igång: Dagtid förlöpte affärerna som vanligt på speditionsfirman. På kvällar och helger ägnade han sig åt utvecklingen av TC Truck&Cargo®.

När väl frakt- och lastrumsbörsen kommit gång gick det snabbare än väntat att nå de uppsatta målen och redan efter en kort tid fanns det planer på fler produkter. Under hösten 2009 inleddes arbetet med att förverkliga dem och TimoCom tog nästa stora steg i företagets utveckling: Produktintroduktionen av TC eBid®. Anbudsplattformen för transportuppdrag utvecklades i syfte att optimera den europeiska avtalsverksamheten för hela transportkedjan. Plattformen förenklar affärerna mellan speditörer, logistiker och industri- och handelsföretag och gör verksamheten både snabbare och mer transparent.

I september 2012 lanserades Europas största lagerbörs som en logisk utökning av TimoComs produktportfölj. Här har företag tillgång till upp till 30 000 skräddarsydda lager- och logistikutrymmen.

Bara ett år senare presenterades TC eMap®, en rutt- och kalkyleringslösning med integrerad spårningsfunktion. Spårningslösningen visar alla vanliga telematiksystem på en enda plattform. Det skapar förtroende hos uppdragsgivarna och sparar värdefull tid.

Den yngsta milstolpen är TC Login. I vår Transportbarometer-app är TC Login integrerat och via denna tillgång kan kunderna logga in sig på sina TimoCom-konton. På så sätt har de alltid och överallt tillträde till sina TimoCom-produkter.

Transportlexikon

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

TimoCom kommunicerar

Följ oss

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.