TimoCom Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.
TimoCom – Den marknadsledande frakt- och lastrumsbörsen i Europa!

TimoCom – Vi för samman frakt och lastrum

Liksom många andra framgångssagor så börjar denna med saknaden av en bra lösning. I april 1997 letade speditören Jens Thiermann efter en Europatäckande plattform för att kunna erbjuda transportuppdrag. Men det han hittade uppfyllde helt enkelt inte hans krav. Då blev hans slutsats: Det här gör vi själva! Därmed grundades TimoCom Soft- und Hardware GmbH och man började arbeta på kvällar och helger för att utveckla en egen frakt- och lastrumsbörs.

Av denna modiga uppstart har det idag blivit en av de mest framgångsrika medelstora IT-specialisterna för den europeiska transport- och logistikbranschen. Företaget driver med TimoCom Europas största transportplattform där det dagligen läggs ut upp till en halv miljon internationella frakt- och lastrumserbjudanden. Plattformen är ett logistiknätverk bestående av över 36 000 kontrollerade företag.

Tack vare IT-företagets specialisering och internationella fokus arbetar idag över 400 medarbetare från 24 nationer på huvudkontoret i Erkrath nära Düsseldorf i Tyskland samt på filialerna i Polen, Tjeckien och Ungern. Företaget leds av grundaren och hans son Tim Thiermann. På så sätt kombineras mångårig erfarenhet med nya perspektiv i företagets ledning. Tillsammans kan de redan nu se tillbaka på flera milstolpar i företagets historia.

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.