Pressmeddelanden

Här hittar du alla aktuella pressmeddelanden inom olika områden och information om företaget TIMOCOM, våra kunder och branschen som helhet.

Erkrath, Tyskland/Wroclaw, Polen, 23.10.2019 – IT- och dataspecialisten TIMOCOM från Erkrath i Tyskland växer vidare internationellt. Företaget ökar sin närvaro på den polska marknaden med ett nytt kontor i Wroclaw. Både transportörer och speditionsfirmor samt kunder från industri och handel ska ha nytta av denna strategiska nya positionering och den medföljande utökningen i Polen.

Läs vidare >

Tysklands transportföretag har gjort färre affärer under kvartal 3 2019 än föregående år. Från juli till september minskade de inrikes lastbilstransporterna i Tyskland med 12 procent jämfört med samma tid föregående år. Dock har den konjunkturberoende nedåtgående trenden som fram till mitten av året präglade efterfrågan på transporttjänster i Europas första Smart Logistics System stoppats. Det meddelar IT-företaget TIMOCOM i sin analys för tredje kvartalet 2019 utifrån sin transportbarometer.

Läs vidare >

Erkrath/Tyskland, Manchester/UK - Sedan nästan 30 år har European Road Freight Manager Anthony Valentine varit aktiv i transportbranschen. För fyra år sedan byggde han tillsammans med mångåriga kollegor upp en avdelning för europiska vägtransporter hos det multimodala transportföretaget Cargo Overseas, utöver deras internationella luft- och sjöfrakt. Inte minst tack vare sin starka besättning klarar den självutnämnde kaptenen att slå in på ny kurs på det stormiga Brexit-havet. 

Läs vidare >

Erkrath, Tyskland, 25.07.2019 – Tyskland, Frankrike och Benelux-länderna är de länder som berörs mest av den aktuella globala konjunkturnedgången. Det visar de aktuella siffrorna i TIMOCOMs transportbarometer, med vilken IT-företaget kvartalsvis dokumenterar utvecklingen av transporttillgång och transportefterfrågan i Europas största fraktbörs.

Läs vidare >

Erkrath, Tyskland, 01.07.2019 – Genom en bättre digital sammankoppling av transportbranschen kan aktuella branschproblem som förarbristen och den höga andelen tomkörningar på Tysklands vägar minskas markant. Denna bedömning har IT-leverantören TIMOCOM kommit fram till.

Läs vidare >

Erkrath/München, Tyskland, 05.06.2019 – TIMOCOM kommer att göra det möjligt för transport- och logistikföretag att ta sig vidare in i den digitala tidsåldern. På transport logistic 2019 i München presenterar IT-leverantören ett omfattande system bestående av nya funktioner, gränssnitt och partners som stödjer logistiker digitalt inom transportprocessens alla områden. ”Vi vill göra innovationer som för våra kunder framåt varje dag lika tillgängliga som ström ur ett eluttag”, säger TIMOCOMs talesperson Gunnar Gburek.

Läs vidare >

Erkrath, Tyskland, 20.05.2019 – Inga fler väntetider vid lastkajen – det är det ambitiösa målet för samarbetet mellan TIMOCOM och Cargoclix. Genom att föra samman telematikdata och tidsintervallhantering vill de båda IT-företagen lösa den välkända köproblematiken vid varuin- och utgång och skapa en ny branschstandard.

Läs vidare >

Erkrath, Tskland, 08.05.2019 – När logistikvärlden träffas från 4–7 juni på transport logistic 2019 är IT-företaget TIMOCOM på plats i München med sitt motto för årets mässa ”One system. One network. One future”. Besökarna på den världsledan mässan hittar i hall A5 vid monter 317/418 den behovsspecifika systemstartsidan, de senaste funktionerna i våra Smart Apps och ett tvåvägsgränssnitt för transportuppdrag.

Läs vidare >

Erkrath, Tyskland, 24.04.2019 – Oron inför ett rörigt utträde ur EU för Storbritannien gör att antalet varuleveranser till den brittiska halvön exploderar. Jämfört med samma tid föregående år har lastbilstransporterna från alla delar av Europa till Storbritannien mer än fördubblats med en tillväxt på 112 % under första kvartalet. Det visar de aktuella siffrorna i TIMOCOMs transportbarometer, med vilken IT-företaget kvartalsvis dokumenterar utvecklingen av transporttillgång och -efterfrågan i Europas största frakt- och lastrumsprogram.

Läs vidare >

Erkrath/Madrid, 17.04.2019 - När påskhelgen kommer, infinner sig även rapporteringen om säsongsmässiga särdrag inom logistiken. Det är det bästa tillfället att spåra försörjningskedjan av säsongsvaror ända fram till hyllan i affären. Men det finns mer att rapportera om än en ökning av chokladkanins- och påskäggsleveranser. För runt påskdagarna ökar den europeiska efterfrågan på varor som helhet med en speciell utmaning: Alla länder i Europa har inte helgdagar samtidigt, vilket innebär en högre logistikinsats. Exempelvis är torsdagen före påsk en helgdag i Spanien, men en vanlig arbetsdag i Tyskland. Tyskarna har däremot affärerna stängda på måndagen efter påsk. Ett speditionsföretag från Spanien berättar om hur de olika påskhelgdagarna påverkar företagets verksamhet.

Läs vidare >

Erkrath, Tyskland, 02.04.2019 – TIMOCOM fortsätter växa. Företaget bakom Smart Logistics System noterade inte bara tillväxt inom sin fraktbörs under förra året. Det största hoppet gjorde det europeiska IT-företaget under 2018 med lösningar för digitalisering av anbudshantering inom logistik.

Läs vidare >

Erkrath/Hilden, Tyskland, 11.02.2018 – Producent Tripple Z har hittat en nisch: denna tillverkare av solmoduler handlar – utöver tillverkningen av moduler med tysk toppkvalitet – med begagnade solanläggningar. Det är en verksamhet som växer allt mer. Vid det här laget är Tripple Z den största leverantören av begagnade solmoduler och tillbehör i Europa. Transportuppdragen som hör till styr företaget från Nordrhein-Westfalen i Tyskland via TIMOCOM, Europas första Smart Logistics System.

Läs vidare >

Presskontakt

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Till toppen av sidan

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam. Vill du veta mer