skip navigation

De olika avdelningarna hos TIMOCOM

Vare sig du är yrkeserfaren, ny i yrkeslivet eller precis har börjat jobba efter utbildningen så har vi något för alla i våra olika avdelningar. Vi är ständigt på jakt efter duktiga medarbetare inom vårt företags olika områden. Här får du veta mer om vilka de är och vilka spännande uppgifter som väntar dig.

IT

I vår egen heltäckande utvecklingsavdelning skapar vi själva hela vårt produktutbud i alla led av produktutvecklingen: strategisk utformning, specialbearbetning, teknisk arkitektur, informationsteknisk omsättning, kvalitetssäkring, drift och hållbar rådgivning. För oss slutar nämligen inte arbetet när vi har lanserat en produkt - vi övervakar produktens utveckling, analyserar marknaden och inhämtar återkoppling direkt från kunderna för att leverera exakt det som förväntas av oss. Vi ansvarar också för alla discipliner inom IT - och har samtidigt kul.

Lediga jobb inom IT

”Vi hos TIMOCOM arbetar inte bara på vilka tillämpningar som helst. Vi arbetar på att digitalisera transportlogistiken. Det är ett mål som såväl jag inom produktstyrningen som alla mina kollegor strävar efter. Och en sak är säker: tillsammans kommer vi att uppnå det”.

Philipp, Portfolio Manager

Marketing

Som kommunikationsspecialister ansvarar vi för den strategiska och operativa styrningen av märket TIMOCOM både internt och externt. Att öka företagets och våra produkters igenkänning hos alla målgrupper över hela Europa är en viktig uppgift och utgör vår drivkraft varje dag. Vi marknadsför TIMOCOMs transportplattform i 46 europeiska länder och på 24 europeiska språk. Vår styrka: Alla våra experter finns direkt på plats - communications, PR, design, social media, media buying, web development och project management. För våra viktigaste marknader har vi dessutom egna country managers som anpassar marknadsföringsåtgärderna till respektive land.

Lediga jobb inom marknadsföring

”Det roligaste med mitt jobb är helt klart människorna! Jag går upp varje morgon för att stötta mina vänner och kolleger eftersom som jag är övertygad om att lojalitet och sammanhållning är avgörande för ett företag. Tjäna pengar kan man göra överallt, men att veta varför och för vem man utför ett jobb är viktigare.”

Christos, Manager Marketing Investment

Sales & Customer Success

Utan kunder - ingen omsättning. Denna enkla princip är ledstjärna för vår högkvalitativa säljavdelning, som inte bara utgör spjutspetsen för värvning av internationella kunder utan även är tillförlitlig parter till användarna av vår plattform. I customer care, pre- och after sales ser vi till att nya kunder blir långvariga medlemmar i vårt digitala nätverk. Vårt Key Account Management stöttar storkunder på logistikområdet, medan Trade & Industry är det centrala kontaktstället för produktions- och handelsföretag. Hanteringen av gränssnitt för telematik- och transportstyrningssystem rundar av servicen för alla partner som deltar i transporten. Våra specialister säkerställer dessutom den nödvändiga säkerheten för alla kunder och potentiella nya kunder.

Aktuella tjänster inom Sales & Customer Success

”Det är kul att se när något fungerar och när teamet samtidigt har kul. Vid sidan av har vi även tid att prata och umgås - vi är ju inga robotar. Det är väldigt givande när varje enskild individ har sina egna framgångar och när personer överträffar sig själva.”

Sonja, Head of Customer Service & Sales Support

Human Resources

I personalavdelningen strävar vi efter att aktiva delta i utformningen av företagets framgång som strategisk partner. Detta uppnår vi genom att fokusera särskilt på verksamhetsområdena personalstrategi, employer branding, recruiting och talent development. Vi skapar mervärde även för våra anställda och för jobbsökande genom att alltid ha ett öppet öra och ta tillvara på deras intressen och behov.

Lediga jobb inom Human Resources

”Jag vill alltid finnas till hands för alla medarbetare och det är kul att se när de trivs och gärna kommer till jobbet. Dessutom är det spännande att vara med och utforma projekt som bidrar till ännu större välbefinnande och tillfredsställelse hos personalen. Jag tycker även att det är intressant att uppleva vår positiva utveckling. Varje enskild medarbetares bakgrund är det som gör jobbet så intressant.”

Tanja, HR Development & Trainees

General Management

TIMOCOM är ett ägarlett, medelstort företag där vi värnar om en familjär atmosfär. Det är inte sällan ledningen sitter och lunchar avslappnat bland all personal. Självklart hör diskussioner om framtiden och beslut i denna snäva krets till den dagliga verksamheten. Avdelningen Corporate Development erbjuder support på strategisk nivå. Vid sidan av alla viktiga företagsrelaterade uppgifter är det viktigt för ledningen att alla trivs och gillar sitt arbete.

Lediga jobb inom General Management

”Varje dag är annorlunda och därför blir det aldrig tråkigt. Det är kul att ha ett varierande samarbete med alla avdelningar. Under året kommer jag i kontakt med så gott som alla medarbetare. Vad som alltid fascinerar mig är att människorna å ena sidan är så olika men å andra sidan alltid lika hjälpsamma. Varje dag upplever jag små och stora framgångar som driver mig framåt.”

Sarah, Assistant to the Management Board

Finance

På ekonomiavdelningen handlar allt om pengar och den omfattar underavdelningar som redovisning, finanser, controlling och riskhantering. Fokus inom redovisning ligger på att ta fram månads- och årsredovisningar för olika organisationer. Dessutom utgör avtalsfaktureringen en stor del av avdelningen. På området controlling tar vi fram verksamhetsplaner och viktiga rapporter för företagsstyrningen. Underavdelningen finans styr likviditeten och riskhanteringen, övervakar och utvärderar riskerna på avdelnings- och företagsnivå och vidtar åtgärder för riskminimering.

Lediga jobb inom Finance

”Vi sköter allt som har med betalningar att göra. Mina kolleger har blivit en mycket viktig del av mitt liv. Vi stöttar varandra och arbetar tillsammans för att hitta kreativa lösningar. Vi hittar också på saker efter jobbet. Jag kör till jobbet med ett leende på läpparna eftersom jag vet att jag kommer att träffa vänner och utföra spännande uppgifter.”

Vitus, Controller

Rekommenderas av tyska arbetstagare

»TOP Company«

Här kan du läsa mer om hur TIMOCOM lyckats som arbetsgivare i Tyskland.

Hos TIMOCOM kan man göra sig ett namn.

Specialutgåva TIMOCOM JavaMagazin 16 - Philip Stroh och Martin Hermes

Exempel:
Den tyskspråkiga artikeln ”Apache Cassandra im Projekteinsatz” i Java Magazin av våra utvecklare Martin Hermes och Philip Stroh.

Ladda ned artikel (PDF, 6,6 MB)

Specialutgåva TIMOCOM JavaMagazin 9-17 - Hendrik Brinkmann och Philip Stroh

Exempel:
Den tyskspråkiga artikeln ”Pipeline as Code mit Jenkins 2 - Der Praxischeck” i Java Magazin av våra utvecklare Hendrik Brinkmann och Philip Stroh.

Ladda ned artikel (PDF, 1,8 MB)

Specialutgåva TIMOCOM JavaMagazin 16 - Philip Stroh och Martin Hermes

Exempel:
Den tyskspråkiga artikeln ”Das JavaScript-Ökosystem - Die wichtigsten Tools, Trends und Frameworks” i Java Magazin av vår utvecklare Philip Stroh.

Ladda ned artikel (PDF, 6,6 MB)

Intresserad? Ansök hos oss och kom ombord!

Ansök online nu

Har du frågor? Välkommen att kontakta vår personalavdelning:

+49 211 88 26 40 19

Arrangemangsöversikt

Vill du lära känna oss? Vi vill inget hellre. Vi på TIMOCOM är stora anhängare av direkta och personliga samtal i en trevlig atmosfär.

Därför ser vi fram emot att få träffa dig på följande evenemang - live och i färg.

Evenemang Tidsperiod Stad Typ

Våra kommande evenemang är ännu inte färdigplanerade. Så snart dessa planerats informerar vi dig här i vår evenemangsöversikt.

Du kan dock när som helst skicka in Din ansökan digitalt – spontant eller som svar på någon av våra jobbannonser. Varmt välkommen!

Till toppen av sidan