TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.
De olika avdelningarna hos TIMOCOM

De olika avdelningarna hos TIMOCOM

Vare sig du är yrkeserfaren, ny i yrkeslivet eller precis har börjat jobba efter utbildningen så har vi något för alla i våra olika avdelningar. Vi är ständigt på jakt efter duktiga medarbetare inom de olika områdena på vårt företag. Här får du veta mer om vilka de är och vilka spännande uppgifter som väntar dig.

TimoCom-avdelning – IT

IT

I vår egna heltäckande utvecklingsavdelning utvecklar vi själva hela vårt produktutbud i alla led av produktutvecklingen: strategisk utformning, specialbearbetning, teknisk arkitektur, informationsteknisk omsättning, kvalitetssäkring, drift och hållbar rådgivning. För oss slutar nämligen inte arbetet när vi har lanserat en produkt – vi övervakar produktens utveckling, analyserar marknaden och inhämtar återkoppling direkt från kunderna för att leverera exakt det som förväntas av oss. Vi ansvarar också för alla discipliner inom IT – och har samtidigt kul.

Lediga jobb inom IT
Philipp Schmidt, Product Manager, TIMOCOM

”Vi hos TIMOCOM arbetar inte bara på vilka tillämpningar som helst. Vi jobbar på att utveckla den europeiska logistiken. Det är ett mål som såväl jag inom produktstyrningen som alla mina kollegor strävar efter. Och en sak är säker: tillsammans kommer vi att uppnå det”.

Philipp Schmidt, Portfolio Manager
TimoCom-avdelning – Business Unit Marketing

Marketing

Som kommunikationsspecialister ansvarar vi för den strategiska och operativa styrningen av märket TIMOCOM både internt och externt. Att öka företagets och våra produkters igenkänning hos alla målgrupper över hela Europa är en viktig uppgift och utgör vår drivkraft varje dag. Vi marknadsför TIMOCOMs transportplattform i 44 europeiska länder och på 24 europeiska språk. Vår styrka: Alla våra experter finns direkt på plats – communications, PR, design, social media, media buying, web development och project management. För våra viktigaste marknader har vi dessutom egna country managers som anpassar marknadsföringsåtgärderna till respektive land.

Lediga jobb inom marknadsföring
Christos Georgiadis, Manager Marketing Investment, TIMOCOM

”Det roligaste med mitt jobb är helt klar människorna! Jag går upp varje morgon för att stötta mina vänner och kolleger eftersom som jag är övertygad om att lojalitet och sammanhållning är avgörande för ett företag. Tjäna pengar kan man göra överallt, men att veta varför och för vem man utför ett jobb är viktigare.”

Christos Georgiadis, Manager Marketing Investment
TimoCom-avdelning – Business Unit Sales

Sales & Customer Success

Utan kunder – ingen omsättning. Denna enkla princip är ledstjärna för vår högkvalitativa säljavdelning, som inte bara utgör spjutspetsen för värvning av internationella kunder utan även är tillförlitlig parter till användarna av vår plattform. I customer care, pre- och after sales ser vi till att nya kunder blir långvariga medlemmar i vårt digitala nätverk. Vårt Key Account Management stöttar storkunder på logistikområdet, medan Trade & Industry är det centrala kontaktstället för produktions- och handelsföretag. Hanteringen av gränssnitt för telematik- och transportstyrningssystem rundar av servicen för alla partner som deltar i transporten. Våra specialister säkerställer dessutom den nödvändiga säkerheten för alla kunder och potentiella nya kunder.

Lediga jobb inom försäljning
Sonja Erkelenz, Head of Customer Service & Sales Support, TIMOCOM

”Det är kul att se när något fungerar och när teamet samtidigt har kul. Vid sidan av har vi även tid att prata och umgås – vi är ju inga robotar. Det är väldigt givande när varje enskild individ har sina egna framgångar och när personer överträffar sig själva.”

Sonja Erkelenz, Head of Customer Service & Sales Support
TimoCom-avdelning – Business Unit Human Resources

Human Resources

I personalavdelningen strävar vi efter att aktiva delta i utformningen av företagets framgång som strategisk partner. Detta uppnår vi genom att fokusera särskilt på verksamhetsområdena personalstrategi, employer branding, recruiting och talent development. Vi skapar mervärde även för våra anställda och för jobbsökande genom att alltid ha ett öppet öra och ta tillvara på deras intressen och behov.

Lediga jobb inom Human Resources
Tanja Freise, HR Development & Trainees, TIMOCOM

”Jag vill alltid finnas till hands för alla medarbetare och det är kul att se när de trivs och gärna kommer till jobbet. Dessutom är det spännande att vara med och utforma projekt som bidrar till ännu större välbefinnande och tillfredsställelse hos personalen. Jag tycker även att det är intressant att uppleva vår positiva utveckling. Varje enskild medarbetares bakgrund är det som gör jobbet så intressant.”

Tanja Freise, HR Development & Trainees
TimoCom-avdelning – Business Unit General Management

General Management

TIMOCOM är ett ägarlett, medelstort företag där vi värnar om en familjär atmosfär. Det är inte sällan ledningen sitter och lunchar avslappnat bland all personal. Självklart hör diskussioner om framtiden och beslut i denna snäva krets till den dagliga verksamheten. Avdelningen Corporate Development erbjuder support på strategisk nivå. Vid sidan av alla viktiga företagsrelaterade uppgifter är det viktigt för ledningen att alla trivs och gillar sitt arbete.

Lediga jobb inom General Management
Sarah Pfennigwerth, Assistant to the Management Board, TIMOCOM

”Varje dag är annorlunda och därför blir det aldrig tråkigt. Det är kul att ha ett varierande samarbete med alla avdelningar. Under året kommer jag i kontakt med så gott som alla medarbetare. Vad som alltid fascinerar mig är att människorna å ena sidan är så olika men å andra sidan alltid lika hjälpsamma. Varje dag upplever jag små och stora framgångar som driver mig framåt.”

Sarah Pfennigwerth, Assistant to the Management Board
TimoCom-avdelning – Business Unit Finance

Finance

På ekonomiavdelningen handlar allt om pengar och den omfattar underavdelningarna redovisning, finanser, controlling och riskhantering. Fokus inom redovisning ligger på att ta fram månads- och årsredovisningar för olika organisationer. Dessutom utgör avtalsfaktureringen en stor del av avdelningen. På området controlling tar vi fram verksamhetsplaner och viktiga rapporter för företagsstyrningen. Underavdelningen finans styr likviditeten och riskhanteringen, övervakar och utvärderar riskerna på avdelnings- och företagsnivå och vidtar åtgärder för riskminimering.

Lediga jobb inom Finance
Vitus Falk, Controller, TIMOCOM

”Vi sköter allt som har med betalningar att göra. Mina kolleger har blivit en mycket viktig del av mitt liv. Vi stöttar varandra och arbetar tillsammans för att hitta kreativa lösningar. Vi hittar också på saker efter jobbet. Jag kör till jobbet med ett leende på läpparna eftersom jag vet att jag kommer att träffa vänner och utföra spännande uppgifter.”

Vitus Falk, Controller

Hos TIMOCOM kan man göra sig ett namn.

Specialtryck-TimCom-JavaMagazin-16-Stroh-Hermes

Exempel:
Den tyskspråkiga artikeln ”Apache Cassandra im Projekteinsatz” i Java Magazin av våra utvecklare Martin Hermes och Philip Stroh.

Ladda ned artikel (PDF, 6,6 MB)

Specialtryck-TimCom-JavaMagazin-9-17-Stroh-Brinkmann

Exempel:
Den tyskspråkiga artikeln ”Pipeline as Code mit Jenkins 2 - Der Praxischeck” i Java Magazin av våra utvecklare Hendrik Brinkmann och Philip Stroh.

Ladda ned artikel (PDF, 1,8 MB)

Evenemangsöversikt

Vill du lära känna oss? Vi vill inget hellre. Vi på TIMOCOM är stora anhängare av direkta och personliga samtal i en trevlig atmosfär.
Därför ser vi fram emot att få träffa dig på följande evenemang – live och i färg.

Evenemang Tidsperiod Stad Typ
PASS Essentials - Workshop 11.07.2019 Erkrath Evenemang

Rekommenderas av tyska arbetstagare

TOP Company

Läs mer om hur TIMOCOM lyckas som arbetsgivare i Tyskland.

kununu-TOP-Company-kvalitetsmärkning för arbetsgivare
kununu – OPEN Company – kvalitetsmärkning för arbetsgivare

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.