TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.
Gör din studentexamen till det perfekta startskottet

Gör din studentexamen till det perfekta startskottet

För skolelever

Du är klar med studierna och det är dags att påbörja en karriär. Vi hjälper dig på den spännande vägen in i yrkeslivet och ser till att du får alla nödvändiga yrkeskunskaper och personliga kvalifikationer som du behöver för din utbildning. För oss är det även viktigt att du trivs bra och kan vidareutvecklas. Det innebär följande: Du får en handledare och en mentor som alltid har ett öppet öra för dig så att du snabbt kan sätta igång och hjälpa ditt team redan från start.

Här hittar du våra lediga praktikplatser. Välkommen att ta dig en titt. Om vi inte har några lediga praktikplatser för tillfället är du självklart alltid välkommen att lämna in en spontanansökan!

Lediga praktikplatser Spontanansökan

Dina utvecklings­möjligheter

Framgångshistoria: Från utbildning till fast anställning som Software Developer

Framgångshistoria: Från utbildning till fast anställning som Software Developer

Marcel Norres har med framgång genomgått en förkortad utbildning till programutvecklare hos oss. Nu går han steget längre och pluggar vid sidan om så att han kan avlägga sin eftertraktade kandidatexamen inom affärsinformatik – medan han arbetar som programutvecklare på IT-avdelningen. ”Man är aldrig fullärd. Därför tycker jag att det är viktigt att hålla bollen i rullning och att vidareutveckla sig även efter utbildningen. Särskilt nöjd är jag med det personliga och ekonomiska stöd som jag fått från TIMOCOM.”

För studenter och praktikanter

Är du mitt i din utbildning och vill skaffa dig mer praktisk erfarenhet eller är du redan klar med studierna? Sök då jobb hos oss. Vi är på jakt efter personligheter och inga färdiga karriärer. Vi ger dig dessutom en spännande utmaning som du kan lägga till i ditt cv. Vi ser fram emot att växa tillsammans med dig.

Vi söker utexaminerade från följande utbildningar eller liknande utbildningar inom programutveckling:

  • IT eller affärsinformatik
  • Matematik
  • Ekonomi/företagsekonomi (till exempel med fokus på finans-, personal- eller händelsehantering)

Om ett visst jobb skulle kräva en specifik utbildning eller om särskilda kvalifikationer önskas står detta i respektive jobbannons.

Om vi inte har några lediga praktikplatser för tillfället är du självklart alltid välkommen att lämna in en spontanansökan!

Lediga studentjobb Spontanansökan

Dina utvecklings­möjligheter

Framgångshistoria: Från praktikant till projektledare

Framgångshistoria: Från praktikant till projektledare

Jana Schmilewski började sin praktik hos oss efter avlagd examen inom företagsekonomi. Nu är hon fast anställd som projektledare inom marknadsföring och läser en masterutbildning i marknadsföring och kommunikation vid sidan om. De kunskaper hon förvärvar från sin utbildning kan hon tillämpa direkt hos oss. ”Min utbildning var väldigt viktig för att jag skulle kunna ta mig in på arbetsmarknaden. Efter min praktik stod det klart för mig att jag ville arbeta hos TIMOCOM och samtidigt läsa en masterutbildning. Jag är mycket tacksam för det personliga och yrkesmässiga stöd jag får från min arbetsgivare.”

Dina utvecklings­möjligheter

IHK-Magazin 11-2016 om TIMOCOM (utdrag)

Vi gör mycket för våra kolleger – något som uppmärksammats även utanför företaget. Under mottot ”Attraktiv är den som tar hänsyn till de anställdas behov” rapporterade tidningen IHK-Magazin om utvecklingsmöjligheterna hos TIMOCOM och om det individuella stöd som de anställda får. Jana, Vanessa, Marcel och Stefan är bara fyra av många framgångsrika exempel. Låter det intressant? Starta din karriär hos oss och skicka in en ansökan nu!

Ladda ned artikel (PDF, 530 kB)

Rekommenderas av tyska arbetstagare

TOP Company

Läs mer om hur TIMOCOM lyckas som arbetsgivare i Tyskland

kununu-TOP-Company-kvalitetsmärkning för arbetsgivare
kununu – OPEN Company – kvalitetsmärkning för arbetsgivare

Fair Company

Vi är ett Fair Company, eftersom…

Vi är ett FairCompany

… vi belönar, främjar och uppskattar våra medarbetares arbete baserat på prestation. Bland annat får även våra praktikanter ta ansvar för sina egna arbetsuppgifter, vilket ökar möjligheterna till fast anställning. Våra anställdas kreativitet är mycket viktig för oss och därför främjar och uppmuntrar vi som ägarlett företag alla egna initiativ. Vi främjar aktivt balansen mellan arbete och privatliv bland annat genom åtgärder som flextid och minskning av övertidsarbete.

Evenemangsöversikt

Vill du lära känna oss? Vi vill inget hellre. Vi på TIMOCOM är stora anhängare av direkta och personliga samtal i en trevlig atmosfär.
Därför ser vi fram emot att få träffa dig på följande evenemang – live och i färg.

Evenemang Tidsperiod Stad Typ
PASS Essentials - Workshop 11.07.2019 Erkrath Evenemang

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.