TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.

Kort intervju med Marcel Frings om TC eMap®

Kort intervju

TIMOCOM Pressmeddelanden – Aktuell information

Kort intervju med Marcel Frings om TC eMap®

På mässan transport logistic i München i Tyskland presenterar TimoCom Soft- und Hardware GmbH den nya versionen av TC eMap® – nu med en spårningsfunktion. Vi fick ett kort samtal med TimoComs Chief Representative Marcel Frings om produkten.

Fråga: Marcel, i början av juni lanserar TimoCom den nya versionen av TC eMap® på marknaden. Vad är det som är så speciellt med spårning?

Marcel Frings:
Det går inte att nämna en enda fördel, det är så många. För det första är själva spårningsfunktionen något utöver det vanliga. Vi är den enda leverantören av uppdragsplattformar till transportbranschen som erbjuder den här typen av produkt. Exempelvis kan våra kunder gå direkt från frakt- och lastrumsbörsen TC Truck&Cargo® till TC eMap® med den nya spårningsfunktionen – utan att behöva lämna den välkända TimoCom-plattformen. En av de viktigaste funktionerna är dock att man får överblick över många olika telematiksystem på en och samma display. För att åstadkomma detta samarbetar vi med de främsta telematikleverantörerna i Europa. Det är första gången någon lanserar en tillverkaroberoende spårningslösning för transportbörser.


Fråga: Till vem är produkten egentligen tänkt, speditörer eller transportföretag?

Marcel Frings: I likhet med alla våra uppdragsplattformar riktar sig TC eMap® generellt till företag som sysslar med transporter. Speditörer sparar framför allt tid genom att använda spårningsfunktionen i TC eMap®. Man vet ju hur det går till i dag: Uppdragsgivaren ringer till transportföretaget och vill veta exakt var hans varor befinner sig. Transportföretaget lämnar då önskad information. I framtiden går det betydligt snabbare att få den informationen. Transportföretaget godkänner helt enkelt att uppdragsgivaren får spåra det aktuella fordonet. På så sätt kan denne utan långdragna telefonsamtal direkt se var fordonet med hans varor befinner sig – precis i den stund då han behöver informationen. Dessutom är spårning i TC eMap® både enkel och överskådlig. Speditören eller disponenten ser samtliga telematiksystem i ett enda fönster på skärmen och slipper att växla fram och tillbaka mellan olika plattformar.


Fråga: Och hur kan fraktförarna dra nytta av produkten?

Marcel Frings:
För förarna blir det en konkurrensfördel att kunna låta sig spåras! Alla företag kan ange i fordonsregistret om de har tillgång till spårningsbara fordon. I transportbranschen har säkerheten högsta prioritet: Om jag som uppdragsgivare har tillgång till två tjänsteleverantörer, varav den ena har spårningsbara fordon, väljer jag förstås att samarbeta med denne. Möjligheten att låta sig spåras skapar transparens och lägger därmed grunden till ett förtroendefullt affärssamarbete – och just detta kan man som tjänsteleverantör visa uppdragsgivaren i framtiden via TC eMap®.

Presskontakt

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.