TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.

Helt enkelt mer (ut)bud:

Vem har inte någon gång unnat sig lite snacks eller något att dricka från macken eller kiosken på hörnet? Att vi när och var som helst kan njuta av en sådan service ser bland annat gossisten Lekkerland till, med sina genomtänkta logistiksystem. Sedan nästan ett år tillbaka använder sig Lekkerland också av TC eBid®, den webbaserade plattformen för anbudsinfordringar för transporter i hela Europa, för att enkelt och snabbt söka efter lämpliga logistikleverantörer.


Allt under ett tak
Bara i Tyskland förser Lekkerland Deutschland GmbH & Co. KG sina 59 100 försäljningsställen, däribland bensinstationer, kiosker och dryckes- och tobakshandlare, med ett heltäckande sortiment av tobak och sötsaker, drycker, matvaror samt non food-produkter. I hela Europa är det tal om totalt 131 450 försäljningsställen.

I Tyskland använder man sig för närvarande av 434 last- varu- och kylbilar. 2009 hade Lekkerland Deutschland en omsättning på 6,72 miljarder euro. Från 6 logistikcentraIer, fördelade över hela Tyskland, ser över 3 500 medarbetare till att kunderna alltid mottar kompletta leveranser i tid och utan skador. Detta förutsätter en genomtänkt process inom kärnkompetenserna logistik, grossisthandel och tjänster.


Samarbeten
Lekkerland arbetar också tillsammans med tjänsteleverantörer, som företaget exempelvis finner med hjälp av den webbaserade plattformen för anbudsinfordringar TC eBid®. Detta praktiska verktyg har funnits på marknaden sedan oktober 2009. Det utvecklades av TimoCom Soft- und Hardware GmbH i Düsseldorf, som även står bakom fraktbörsen TC Truck&Cargo®, Europas marknadsledande fraktbörs för spotmarknaden.


Sänk processkostnaderna och skapa transparens
Sedan november 2009 har Lekkerland haft nytta av TC eBid®. Bekvämt och säkert lägger företaget ut anbudsinfordringar online för partiella och fulla laster, t.ex. för regionala relationer mellan sina olika logistikcentra, men även för internationella rutter. Tack vare det detaljerade leverantörsurvalet i TC eBid® hittar dagligvarugrossisten utan problem även passande samarbetspartners för kyltransporter av färskvaror.


Heiko Schreck, Head of Corporate Inbound Logistics vid Lekkerland AG & Co. KG: "TC eBid® uppfyller helt och hållet våra krav. Programmet är enkelt och pragmatiskt att använda. Vi kan anpassa vår anbudsinfordran helt efter våra behov, och detta i bara några få steg. Denna procedur gör att vi bara får relevanta resultat. Det är användarvänligt och helt och hållet online. Det sparar papper och är mer ekonomiskt för oss."


Tack vare TC eBid® får det anbudsinfordrande företaget en optimerad anbudslista. Hela anbudsprocessen sker elektroniskt och dokumenteras översiktligt och lättförståeligt i Excel. I anslutning till anbudsinfordran tar systemet fram relevanta utvärderingsresultat och nyckeltal för kunden.


Heiko Schreck är övertygad om fördelarna:
"För vår inköpslogistik är vi hänvisade till affärspartners som lever upp till våra kvalitetskrav. Med hjälp av TC eBid® har vi redan hittat flera kvalificerade leverantörer som vi ingått nya, långfristiga samarbeten med. I anbudsinfordringsfasen har vi tack vare detta program, kunnat spara både tid och pengar. Dessutom får vi med hjälp avTC eBid® en aktuell beskrivning av situationen på marknaden med hänsyn till ledigt lastutrymme och fraktpriser."

Presskontakt

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.