TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.

Höj produktiviteten, sänk arbetskostnaderna

Snabbhet och flexibilitet är två betydande egenskaper inom dryckesvaruindustrin. I synnerhet utgör säsongsvariationerna en verklig utmaning, något som gör ett genomtänkt logistiksystem oumbärligt. Detta vet också Paul Ahmann, logistikchef på Trinkgut, Tysklands största dryckesspecialist. "Vad gäller inköpslogistiken behöver vi, i synnerhet under sommarmånaderna då det är många grillfester och sportevenemang, flexibla leverantörer som verkligen kan hantera perioder med högt tryck. Att söka efter sådana leverantörer har hittills alltid inneburit mycket tid och arbete. Här hjälper verkligen den elektroniska anbudsinfordringsplattformen TC eBid® från IT-leverantören TimoCom".

Trinkgut Deutsche Getränke-Holding GmbH är en detaljhandelskedja för drycker från Nordrhein-Westfalen med säte i Krefeld och har för närvarande 233 filialer. Med sina 4 100 medarbetare uppnådde företaget en årlig omsättning på över 516 miljoner euro under 2009. Varje år levereras upp till 26 miljoner dryckesbackar av företagets egna fordon till filialerna samt ytterligare 8 miljoner backar direkt från producenten. Det hela sköts från logistikcentren i Hamm och Krefeld. Inköpslogistiken sker däremot huvudsakligen med hjälp av externa leverantörer. Inom just detta område visade sig TC eBid® vara ett praktiskt verktyg som ger en märkbar avlastning och förenkling i arbetet. TimoCom Soft- und Hardware GmbH med säte i Düsseldorf, utvecklade detta program och erbjuder även utöver denna anbudsinfordringsplattform ,den marknadsledande fraktbörsen TC Truck&Cargo® för spotmarknaden.

Problemfri användning och smidiga processer

Sedan december 2009 lägger dryckesspecialisten ut anbudsinfordringar hos TimoCom för långfristiga transportuppdrag. Ungefär 30 anbudsinfordringar genomförs per månad, där de flesta är för inrikestrafik i Tyskland. Trinkgut bjuder även in tidigare transportörer och speditörer - de kan nämligen delta helt gratis. All nödvändig information får den som är intresserad helt enkelt via e-post genom TC eBid® Report. Det är praktiskt och alla inblandade slipper komplexa tabeller, inaktuella adressförteckningar eller långa telefonsamtal. Hela processen sker elektroniskt och dokumenteras översiktligt och lättförståeligt.

Analys- och filtermöjligheter ger mer transparens

I anslutning till anbudsinfordran kan man ta fram relevanta utvärderingsresultat och skapa nyckeltal. Detta hjälper vid granskning av marknadsaktuella priser och ger ett bra beslutsunderlag för valet av leverantörer. För Ahmann handlar det inte bara om att fastställa transportkostnadsnivån utan framför allt om att hitta lämpliga transportleverantörer. "Dryckernas enorma vikt och volym kräver att tranportleverantören måste uppfylla särskilda kriterier. Dessa kriterier kan vi dock konkret definiera i förväg. På så sätt finner vi just de kandidater som passar oss." Samtidigt betonar han att "För oss är det inte bara priset som är avgörande. Minst lika viktigt är kvalitet, pålitlighet, flexibilitet och god kontakt med uppdragstagaren."
Nya affärspartners hittar man också via TC Profile®, en transportförteckning som är integrerad i programmet. Den innehåller detaljerade företagsprofiler samt kontaktuppgifter till 30 000 aktiva och kontrollerade transport- och logistikleverantörer från hela Europa. Därutöver kan man med den integrerade ruttkalkyleringsmodulen beräkna körkostnader och alternativa rutter. Även användarvänligheten har övertygat logistikexperten från Trinkgut:"TC eBid® täpper till luckan mellan mödosamt manuellt tabellunderhåll och svårförståeliga programvaror.". Och för att processerna inte bara ska vara användarvänliga utan även säkra, används den mest moderna IT-teknologin. Dessutom har man tilltagit en mängd säkerhetsåtgärder, bl.a. tillgångskontroller.

Beslutshjälp för prissättning

För Ahrmann är resultatet, fastän han till en början var avvaktande, positvt. Han sammanfattar det så här: "TC eBid® är en klok investering för avtalsaffärer. Den enkla och lättförståeliga anbudsinfordringsprocessen och de användbara funktionerna är till stor hjälp för oss. Vi sparar tid och kostnader och har redan hittat flera nya kvalificerade affärspartners till vår inköpslogistik. Det är naturligtvis särskilt intressant för oss att effektivt kunna jämföra anbud, en verklig beslutshjälp vid prissättningen. För Trinkgut skapar programmet helt klart konkurrensfördelar."

Presskontakt

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.