TIMOCOM Logo

JavaScript är inte aktiverad för denna webbläsare.

Alla funktioner från sidan kommer inte att fungera fullt ut. För att optimera användandet och komforten, vänligen aktivera JavaScript i dina Internet-inställningar.

Grönt är skönt hos TimoCom

IT-företag satsar helhjärtat på miljön

Düsseldorf, 2011-01-24 – grön el, energieffektiv teknik eller främjande av miljöprojekt. TimoCom Soft- und Hardware GmbH, som tillhandahåller olika webbaserade plattformar för transportbranschen, tar miljöskydd på allvar och utökar sitt engagemang under mottot "Green we can". Det är inte bara miljön och företaget självt som vinner på detta, utan även kunderna, vilka nu får ett miljömärke för att de arbetar för att undvika tomkörningar.

Det måste medges att "hållbar utveckling" är ett begrepp som genom medier och reklam drabbats av inflation. Med det är även så att detta ämne är en av de centrala utmaningarna för 2000-talet – något som TimoCom tar på allvar. Ända sedan starten har IT-leverantören kopplar sitt arbete till miljöskydd och ansvarsfullt handlande. „Hållbar utveckling var och är en av de viktiga grundpelarna hos TimoCom, säger Marcel Frings, Chief Representative på företaget, "när allt kommer omkring är våra produkter effektiva i sin natur och på så sätt resurssparande." Bara fraktbörsen TC Truck&Cargo® bidrar genom upp till 300 000 frakt- och lastrumserbjudanden varje dag, till att tusentals tomkörningar med onödig miljöbelastning och CO2-utsläpp kan undvikas.

Bra för affärerna och bra för miljön.
Stort fokus ligger på medveten energianvändning. Genom riktade effektivitetsförbättrande åtgärder har man kunnat minska strömförbrukningen för hela IT-infrastrukturen med hela 40 % på företaget. Utöver detta kommer all el till huvudkontoret i Düsseldorf från 100 % vattenkraft. Det medför en besparing på nästan 400 ton CO2 per år.
Men Marcel Frings menar att även med många små förändringar kan man åstadkomma mycket. „Redan för flera år sedan beslutade vi oss för att bara skicka och ta emot fax elektroniskt. Dessutom trycks all post på miljöcertifierat papper och skickas ut CO2-neutralt till hela Europa."
Projektet "Lebendiger Rhein" ("En levande Rhen") handlar om att skydda den biologiska mångfalden. Detta projekt genomförs av den tyska naturskyddsföreningen NABU och stöds sedan många år tillbaka finansiellt av TimoCom. Målet är att återställa naturen längs en 2,5 km lång biflod till floden Rhen.

Varje TimoCom-kund får ett kvalitetsmäke för hållbart företagande.
En positiv bieffekt är att detta "gröna" även sänker kostnaderna. "Naturligtvis spelar även ekonomiska aspekter en roll", förklarar Marcel Frings: „En investering i en modern, energisparande datacentral är glädjande för miljön, men lönar sig även ekonomiskt tack vare ökad kostnadseffektivitet. Hållbar utveckling är alltså ingen motsägelse, utan en viktig förutsättning för företagets framgång." Allt fler logistikföretag inser dessutom att " grön logistik" är en viktig konkurrensfaktor. För kunderna finns nu till och med möjlighet att hämta ett kostnadsfritt miljömärke på webbsidan. Detta kan bland annat användas i affärskommunikation, exempelvis tryckt på företagets brevpapper. På så sätt kan alla uppdragsgivare se att man inte bara är en tillförlitliga partner när det gäller logistik utan att man även tänker på miljön.

För att hållbarhetstänkandet ska förankras även hos medarbetarna gäller det att se till att hela företaget känner entusiasm inför detta ämne. Därför ska alla på TimoCom, genom miljödagar och idétävlingar, uppmuntras att komma med idéer och förbättringsförslag. På lång sikt ska en kultur skapas där alla känner sig ansvariga för att skydda miljön. För att ge projektet ytterligare symbolkraft överlämnade företagsledningen en hjärtformad krukväxt till varje anställd.
För de ansvariga är miljöskydd alltså mer än grön romantik eller ett kortlivat modeämne som man kan slänga sig med offentligt. Marcel Frings säger vidare: "Som branschledande fraktbörs strävar vi naturligtvis även efter en ledande roll inom hållbar utveckling." Strålande utsikter för grön logistik alltså.

Ytterligare information om TimoCom finns även på www.timocom.com.

Presskontakt

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transportlexikon – svar och information omkring temat: „transport“

Jag godkänner att cookies från den här sidan används till analys, personifierat innehåll och reklam.